Proiect: maşinile staţionate neregulamentar pe reţeaua principală de străzi din Bucureşti vor putea fi ridicate

Economica.net
20 12. 2018
ridicari_masini_46765_37256000

Astfel, potrivit regulamentului aflat pe site-ul PMB, activităţile menţionate constituie serviciu public şi se desfăşoară de către angajaţi ai Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti.

Se menţionează că activităţile se vor desfăşura în condiţii de siguranţă, cu mijloace de ridicare şi transport în spaţii de depozitare special amenajate, astfel încât vehiculul ridicat să nu fie deteriorat.

Agenţii constatatori vor înregistra foto sau video zona staţionării vehiculului, consemnând acest lucru în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Vehiculele nu vor fi ridicate în cazul în care în interiorul acestora se află o persoană.

Vezi proiectul aici.

După efectuarea operaţiunii de ridicare, agentul constatator va anunţa de îndată dispeceratul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în legătură cu măsura dispusă. Transportul nu se mai execută dacă până la iniţierea acestuia proprietarul sau utilizatorul vehiculului se prezintă la locul ridicării.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor va fi de un an. În cazul în care proprietarul nu se prezintă în acest interval, operatorul va înştiinţa poliţia locală, care va proceda în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 421/2002.

Eliberarea vehiculului se va face numai după ce proprietarul sau deţinătorul legal al acestuia va achita tarifele de ridicare, transport şi depozitare.

Tarifele de ridicare sunt prevăzute la: 200 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone inclusiv şi 270 de lei pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone. Tarifele de transport sunt prevăzute la: 150 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone inclusiv şi 200 de lei pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone.

În funcţie de perioada de depozitare, se va percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.