Complexul ar urma să fie amplasat în apropierea orașului Bor, unde Zijin Mining Group deține deja o exploatare minieră de cupru și aur, cu vaste resurse, în care estimează că va investi 3,8 miliarde de dolari pentru creșterea extracției de cupru, un metal care va fi din ce în ce mai solicitat în tranziția energetică.
Scopul construcției proiectului de energie regenerabilă, care ar putea crește până la 2 GW, ar fi acela de a permite chinezilor de la Zijin să își reducă costurile. Compania chineză se va ocupa de generarea de energie electrică, iar surplusul neutilizat de mina din Bor va fi transformat în hidrogen, în cantități estimate la aproximativ 30 kt/an. Investițiile în dezvoltarea și construcția instalațiilor propuse pentru producerea de energie și hidrogen sunt planificate să ajungă la 2 miliarde de euro.
La sfârșitul anului 2021, Serbia avea mai puțin de 400 MW de energie eoliană și doar 52 MW de capacitate solară instalată, reprezentând mai puțin de 6 % din capacitatea sa instalată totală. Țara, care a pus în funcțiune cea mai mare centrală solară de până acum (10 MW) în aprilie 2023, are în prezent 1,8 GW de capacitate solară și 5 GW de capacitate eoliană în curs de dezvoltare.
Bor este situat în estul Serbiei, la câteva zeci de kilometri de granița cu România.