Proprietarul Bramac România cumpără fabrica de ţigle de beton de la Elpreco pentru 8 milioane de euro

Compania Braas Monier, cu seidul în Luxembourg, care deţine fabrica de ţigle Bramac de la Sibiu, a anunţat semnarea un acord pentru achiziţia fabricii de elemente prefabricate din beton Elpreco, deţinută de irlandezii de la CRH, cei care au cumpărat anul trecut activele Lafarge pe piaţa locală. 
Economica.net - mar, 06 sept. 2016, 12:26
Proprietarul Bramac România cumpără fabrica de ţigle de beton de la Elpreco pentru 8 milioane de euro

Producătorul Braas Monier a anunţat că a semnat un acord pentru achiziţia fabricii de ţigle deţinută de Elpreco din Craiova, pentru suma de 33 de milioane de lei (circa opt milioane de euro), potrivit See News. 

„Fabrica pe care o cumpărăm a făcut parte din Elpreco”, a declarat într-un email Achim Schreck pentru SeeNews. 

Braas Monier a anunţat ieri semnarea acordului pentru achiziţia unei fabrici în România, însă nu a specificat şi cumpărătorul. 

Valoarea totală a acestei tranzacţii include preţul activelor, costurile relaţionate achiziţiei, dar şi suplimentarea capitalului de lucru şi cheltuieli. Achiziţia este finanţată din surse proprii şi va fi finalizată la începutul celui de-al patrulea trimestru din acest an. 

Braas se aşteaptă ca această tranzacţie să genereze venituri de aproximativ 22 de milioane de lei în 2019 şi un EBITDA de circa 7,5 milioane de lei. 

Oficialii Braas spun că această investiţie a fost încurajată de revenirea sectorului de construcţii în diferite părţi din sud-estul Europei, după ani de declin constant. 

„În România, Bulgaria şi Serbia, care sunt potenţiale zone pentru vânzarea produselor fabricii, numărul de locuinţe în 2015 a fost cu un sfert sub nivelul din 2009, dar este de aşteptat ca acest sector să crească cu până la 20% până în 2017. Cu o rată a proprietarilor de circa 90% în aceste ţări, ne aşteptăm la lucrări de renovare”, spune Pierre-Marie De Leener, CEO Braas Monier. 

Produsele care vor ieşi pe poarta fostei fabrici Elpreco vor fi comercializate sub brandul Getica. 

Grupul Braas Monier produce sisteme de ventilaţie, soluţii pentru acoperiş şi materiale de construcţii. Compania este activă în 36 de ţări şi are 118 facilităţi de producţie şi circa 7.700 de angajaţi la sfârşitul primei jumătăţi din acest an. 

Elpreco, parte din grupul irlandez CHR, este cel mai mare producător de ciment din Oltenia. La sfârşitul lui 2007, CRH a acumpărat fabrica de la americanii de la Broadhurst pentru suma de 70 de milioane de euro. Elpreco are 410 angajaţi în cele două fabrici de la Titu şi Craiova. 

Te-ar mai putea interesa și
Renault Rafale E-Tech 4×4: PHEV, 300 CP, 105 km autonomie electrică
Renault Rafale E-Tech 4×4: PHEV, 300 CP, 105 km autonomie electrică
După Rafale E-Tech full hybrid 200 CP, Renault a anunțat deschiderea comenzilor pentru versiunea E-Tech 4x4 de 300 CP. Primele vehicule vor fi livrate începând cu ianuarie 2025....
Un sistem inedit pentru impozitarea vinului a salvat Republica Moldova de la dezastrul economic. Fără impozite, fără accize, o singură obligativitate: Să vinzi!
Un sistem inedit pentru impozitarea vinului a salvat Republica Moldova de la dezastrul economic. Fără impozite, fără ...
După atacul Filoxerei, introducerea legii antialcool din 1980 și a embargourilor privind exportul vinurilor moldovenești ...
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Preşedintele clubului spaniol FC Barcelona, Joan Laporta, a inaugurat, marţi seara, academia de fotbal a grupării catalane ...
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Jens Stoltenberg, fost până recent secretar general al NATO, a fost numit în mod oficial la conducerea Conferinţei de ...