Terenul care va fi dezvoltat se află într-o zonă postindustrială, dar atractivă prin proximitatea faţă de lacul Tei.
Potrivit documentelor cercetate de Economica.net, proiectul va avea un POT maxim de 70%, CUT de 4, iar înălţimea maximă va fi de 50 de metri, corespunzător la două subsoluri, parter și 12 etaje plus un etaj tehnic retras.
O treime din suprafața terenului de circa 10.000 mp va fi alocată spațiilor verzi, iar 20% parcărilor proiectului rezidențial.
citește și: Pericolul din spatele mirajului Forex
Cele circa 150 de locuințe din proiect, vor fi alăturate la etajele inferioare de un proiect comercial și de servicii, pe modelul proiectelor rezidențiale moderne lansate destul de frecvent pe piața rezidențială din București și din celalalte mari orașe ale țării.
Irmex SRL, compania care va fi beneficiarul proiectului, a avut o cifră de afaceri de doar 207.000 de lei anului trecut, și profit de circa 43.000 de lei.
După ce anul trecut, piața rezidențială s-a apropiat de recordurile pre-criza din 2007-2008, nici anul acesta analiștii nu văd probleme majore pentru piața locuințelor deși e marcat de pandemia de coronavirus.
Citește și: Restaurantele s-ar putea deschide la 1 septembrie
„Statisticile ne arată că 17% din populația Europei trăiește în apartamente supraaglomerate. În România, procentul depășește 46%. Mai mult de jumătate din locuințe au o vechime mai mare de 34 de ani. Lumea va dori să își achiziționeze apartamente mai mari. Diferența dată de TVA dintre un apartamente care costă 92.000 de euro și unul de 93.000 de euro, este aproape 13.000 de euro. Un apartament cu două camere, care costă 72.000 de euro, față de un apartament cu trei camere, care costă 93.000 de euro, arată o diferență de 35.000 de euro pentru o cameră în plus. Nu este normal. Guvernanții ar trebui să regândească plafonul de aplicare a TVA-ului de 5%. Noi propunem un plafon de 150.000 de euro, peste care plătești TVA de 19%“, spunea Antoanela Comșa reprezentanta Asociației Investitorilor Imobiliari din România și directorul general al Gran Via România la o conferință dedicată pieței de profil.
În 2019, sectorul construcțiilor a avut o contribuție de 6,4% din Produsul Intern Brut al României.