Inditex a informat miercuri că, „în contextul unor posibile tensiuni pe lanţurile de aprovizionare”, a majorat, temporar, producţia. Directorul general, Oscar García, le-a spus analiştilor că măsura vizează articolele de îmbrăcăminte produse în Asia, de unde Inditex îţi procură articole de bază precum lenjerie şi tricouri (China, India şi Bangladesh). García nu a făcut comentarii cu privire la natura problemelor care ar putea apărea pe lanţurile de aprovizionare, dar decizia celor de la Inditex vine după mai multe perioade prelungite de perturbări provocate de coronavirus şi într-un context în care retailerii se confruntă cu o creştere rapidă a costurilor cu materiile prime şi energia.
De asemenea, Oscar García a ţinut să sublinieze că Inditex nu este o excepţie. „Majorarea stocurilor la începutul sezonului este ceva ce veţi auzi din ce în ce mai frecvent şi de la ceilalţi participanţi de pe piaţă”, a spus directorul Inditex.
Compania spaniolă a dezvăluit ca valoarea stocurilor sale era la finele lunii iulie de 3,67 miliarde de euro, cu aproximativ 43% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Însă Oscar García a precizat că în perioada care a trecut valoarea stocurilor a scăzut în condiţiile în care odată cu creşterea producţiei au crescut şi vânzările.
În primul semestru al anului în curs, vânzările Inditex au crescut cu 24,5% până la 14,8 miliarde de euro iar profitul net a crescut cu 41% până la 1,8 miliarde de euro.
În România, la finele lui 2018, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.