Protest spontan în curtea Complexului Energetic din Petroşani

Câteva zeci de salariaţi de la mina Vulcan şi personal tehnic de la Divizia Minieră a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au protestat spontan, vineri după-amiază, la Petroşani, nemulţumiţi de o hotărâre a administraţiei prin care angajaţii din sectorul indirect productiv ar urma să intre în şomaj tehnic, câte cinci zile pe lună, începând cu 1 iulie.
Economica.net - vin, 13 iun. 2014, 16:32
Protest spontan în curtea Complexului Energetic din Petroşani

Protestul a avut loc în curtea sediului CEH din Petroşani, angajaţii fiind îngrijoraţi şi de faptul că au rămas fără contract colectiv de muncă, după ce vechiul document a expirat pe 10 iunie.

‘Este pentru prima oară în istoria mineritului când se lucrează fără un contract colectiv de muncă. Decizia administraţiei de a trimite în şomaj tehnic 25% din personalul TESA şi din cel indirect productiv este ilegală şi lipsită de un fundament economic’, a declarat preşedintele Sindicatului ‘Muntele’, Petre Nica, prezent la locul protestului.

Acesta a explicat oamenilor că îl va informa pe ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, despre hotărârea luată de consiliul de administraţie al CEH şi că va solicita anularea acesteia.

Protestul spontan s-a încheiat după o oră.

Pe de altă parte, energeticienii de la termocentrala Mintia au protestat şi vineri cu banderole albe pe mână, nemulţumiţi de aceeaşi hotărâre prin care personalul indirect productiv ar urma să plece câte cinci zile în şomaj tehnic.

‘Oamenii au muncit, dar au avut pe mână banderole de culoare albă, în semn de protest faţă de deciziile consiliului de administraţie al CEH. Vom protesta în acest fel până pe data de 20 iunie’, a declarat vicepreşedintele Sindicatului ‘Muntele’, Cristian Iştoc.

Potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al CEH, angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH), cu excepţia minerilor şi a celor direct productivi, vor fi în şomaj tehnic câte cinci zile, în fiecare lună începând cu data de 1 iulie. Hotărârea este motivată, conform sindicatelor, de vânzările slabe de pe piaţa de energie.

Sindicatul ‘Muntele’ numără peste 3.200 de membri de la minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan, precum şi de la termocentralele Paroşeni şi Mintia.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni......
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...