Protestatarii au blocat drumul E79 către Grecia, autostrada Trakia care duce spre Marea Neagră şi Istanbul, încă o şosea care leagă Bulgaria de la est la vest, precum şi o trecătoare prin Munţii Balcani, oprind astfel traficul către Grecia şi Turcia şi provocând ambuteiaje.
Guvernul de la Sofia s-a angajat să închidă până în anul 2038 termocentralele şi minele de cărbune. Protestatarii, lucrători în aceste sectoare, sunt de acord cu data, nu însă şi cu modul în care ar urma să fie implementată tranziţia către energii mai curate.
În pofida manifestaţiilor, intrate duminică în a treia zi, premierul bulgar pro-european Nikolai Denkov a aprobat vineri planurile de închidere a trei zone miniere, pentru a nu pierde fonduri europene de peste două miliarde de euro.
Potrivit sindicatelor, circa 120.000 de persoane, din populaţia totală a ţării de circa 6,5 milioane, vor fi indirect afectate de închiderea celor trei centre miniere. Aproximativ jumătate din energia electrică a Bulgariei este în prezent produsă pe bază de cărbune, iar o treime provine din sectorul nuclear.