Provizioanele au dus Pireus Bank România pe pierdere în 2016, la peste 6 milioane de euro

Provizioanele au dus pe pierdere Piraeus Bank România în 2016, la 6,5 milioane de euro, care, altfel, ar fi obţinut un profit de câteva milioane de euro, a declarat, miercuri, directorul general al băncii, Cătălin Pârvu, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - mie, 14 iun. 2017, 10:53
Provizioanele au dus Pireus Bank România pe pierdere în 2016, la peste 6 milioane de euro

‘Ne aşteptam la un plus şi, dacă vreţi să fim foarte corecţi şi suntem foarte corecţi tot timpul, a fost plus, dar, din păcate, au fost nişte provizioane pe care a trebuit să le facem, care nu au fost planificate, unele probleme la anumiţi agenţi economici care au apărut în trimestrul patru şi la început de trimestru I. Au apărut la început de T1 până când s-au închis situaţiile financiare IFRS şi a trebuit să luăm impactul pe situaţiile care încă nu s-au închis pe 2016… Este un minus în jur de şase şi ceva de milioane de euro’, a spus Cătălin Pârvu.

Acesta a afirmat că banca mai are portofolii de credite neperformante scoase în afara bilanţului în valoare de câteva sute de milioane de euro şi pe care ar putea să le vândă în perioada următoare.

Întrebat despre planurile de vânzare ale grupului, acesta a spus că declaraţia directorului general Christos Megalou ar trebui luată ca atare şi că până în 2020 se poate întâmpla oricând.

În plus, Pârvu a anunţat că Piraeus Bank România va lansa primul serviciu care va permite achiziţionarea online a produselor bancare. Astfel, începând cu 15 iunie, clienţii vor putea achiziţiona un produs bancar în aproximativ 20 de minute, fără să fie necesară deplasarea la o unitate bancară. Acest fapt va putea fi realizat prin intermediul unei platforme de vânzare care va permite o interacţiune video şi audio.

Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, vrea să-şi vândă afacerile din Balcani (România, Bulgaria, Serbia, Albania şi Ucraina) şi să-şi reducă portofoliul de credite neperformante (NPL), a afirmat miercuri noul director general Christos Megalou, prezentând planul strategic ‘Agenda 2020’, transmite Reuters.

‘Conform viziunii noastre, trebui să fim cea mai credibilă bancă din Grecia. Planul nostru strategic este gândit temeinic, nu este o himeră. Obiectivele noastre pot fi realizate deşi sunt dificile’, a declarat, pe 8 iunie, Christos Megalou, care anterior a fost director general al Eurobank.

Pe lângă reducerea expunerii externe, grupul bancar elen vrea să vândă şi alte active, inclusiv o participaţie de 40% în compania de transport naval Hellenic Seaways şi o participaţie de 33% în fermele piscicole Nireus Aquaculture şi Selonda, a declarat Christos Megalou, care a preluat în aprilie conducerea Piraeus.

Banca va crea o divizie separată, numită ‘Piraeus Legacy Unit,’ ca parte a eforturilor de curăţare a bilanţului.

Te-ar mai putea interesa și
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care crede, pentru susţinerea investiţiilor şi pentru cheltuirea chibzuită a fiecărui......
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Patru din zece angajaţii români (40%) care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi, în timp ce aproape două treimi ...
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 ...
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...