Prysmian România a numit-o pe Daniela Burca în funcția de COO al companiei

Compania Prysmian România, unul dintre cei mai importanți producători de cabluri din țară și din Europa, anunță numirea Danielei Burca în funcția de Chief Operating Officer.
Ion Dobreanu - lun, 20 nov. 2023, 16:25
Prysmian România a numit-o pe Daniela Burca în funcția de COO al companiei

Din noua poziție, Daniela Burca va coordona operațiunile Prysmian din România, cu un rol activ în dezvoltarea celor două fabrici din Slatina: fabrica de energie Prysmian și fabrica de telecom Prysmian.

”Mă bucur să fac parte dintr-un proiect atât de ambițios cum este Prysmian România. Cred că fabricile românești Prysmian de la Slatina sunt un etalon pentru standardele de producție la nivelul întregului grup și că vor atinge și menține noile cerințe de eficiență energetică.

Pentru mine Prysmian reprezintă angajamentul și provocarea de a demonstra că fabricile din România pot fi competitive și pot furniza produse esențiale pentru fiecare din casele noastre”, a declarat noul COO al Prysmian.

Daniela Burca are mai mult de 16 ani experiență în diferite poziții de conducere, ultima fiind cea de director operațional la Emerson Cluj, unde a dezvoltat o organizație competitivă și cost-eficientă care susține atât cerințele locale, dar și nevoile de business la nivel european.

Ea este licențiată în economie, cu un master în Business Development Management la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca. În 2022, Daniela Burca a finalizat programul MBA al Universității Hull, din Marea Britanie.

Prysmian România este cel mai important producător de fibră optică din Europa și unul din cei mai mari producători de cabluri pentru construcții, rețele de energie, cabluri de înaltă și foarte înaltă tensiune și pentru energie regenerabilă. În fabricile Prysmian din Slatina lucrează peste 1.300 de angajați.

În acest an Prysmian a deschis la Slatina un Centru de Excelență în IT, cu specialiști români, al cărui rol este acela de a administra diverse programe și oportunități din cadrul întregului grup.

Despre Prysmian Group

Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor. Cu mai mult de 140 de ani de experiență, compania are vânzări de depășesc 10 miliarde de euro, aproximativ 28.000 de angajați în peste 50 de țări și 104 fabrici. Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how.

Acesta operează în afacerile de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmisie și distribuție a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicații în multe industrii și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectoarele de construcții și infrastructură. Pentru industria telecomunicațiilor, grupul produce cabluri și accesorii pentru transmisie de voce, video și date, oferind o gamă largă de fibre și cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică listată pe Bursa italiană la indicele FTSE MIB.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...