Publicitate online în 2021: 7 lucruri de avut în vedere pentru a-ţi promova cu succes afacerea

Dacă e un lucru pe care l-a învățat orice proprietar de afacere în 2020 este că a devenit mai important ca niciodată să ai o prezență online. În contextul limitărilor impuse de autorități, digitalizarea afacerii și vizibilitatea online au trecut pe primul loc. Acest lucru a atras după sine și apariția a tot mai multe magazine online și, implicit, creșterea exponențială a concurenței în toate domeniile de activitate. Soluția? În primul rând, o înțelegere în profunzime a nevoilor clienților împreună cu o abordare strategică și integrată a campaniilor de publicitate online. Mai jos, îți prezentăm 7 sfaturi care te vor ajuta să-ți promovezi afacerea într-un mod mai eficient și cu impact în noul an.
Economica.net - mar, 26 ian. 2021, 15:33
Publicitate online în 2021: 7 lucruri de avut în vedere pentru a-ţi promova cu succes afacerea
  1. Nu pleca la drum fără o strategie clară, obiective măsurabile și identificarea corectă a publicului țintă

Poate sună „de manual”, dar nu a fost niciodată mai important să ai o viziune cât mai clară asupra modului în care vrei să-ți dezvolți afacerea online. Tocmai pentru că din ce în ce mai multe business-uri s-au digitalizat, trebuie să gândești o strategie atât pe termen scurt, cât și pe o perioadă mai lungă de timp, să identifici potențiale provocări și să-ți setezi niște obiective concrete, care să te ajute apoi să-ți măsori progresul.

Nu doar atât, ci a devenit crucial să știi foarte bine care este publicul tău țintă și care sunt nevoile acestuia. Unde și cum își petrec clienții tăi timpul pe internet? Care sunt obiceiurile lor de consum? Cu ce probleme se confruntă? Și cum le poate rezolva produsul sau serviciul meu? Răspunsurile la aceste întrebări au ajutat multe campanii de publicitate online să aibă succes în această perioadă. Mai mult, gândește-te că o strategie clară și o înțelegere mai profundă a publicului tău înseamnă și o eficientizare a costurilor de promovare și un raport mai bun între investiții și rezultate.

      2. Să ai doar un website nu mai e suficient, acesta trebuie să fie optimizat din toate punctele de vedere

Aglomerația de business-uri și magazine online face ca o simplă prezență în mediul digital să nu mai fie de ajuns. Un website care vinde în 2021 va trebui:

  • să aibă un design deosebit din punct de vedere vizual, dar, în același timp, să fie funcțional și ușor de navigat.
  • să fie gândit responsive sau chiar mobile first. Studiile de specialitate arată preferința crescută a românilor de a accesa internetul de pe un dispozitiv mobil, în contextul în care, conform ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) 86% din întreaga populație a României are acces la o conexiune mobilă de mare viteză. Din acest motiv, designul website-ului trebuie gândit astfel încât să se poată adapta fără probleme indiferent de pe ce dispozitiv este accesat.
  • să fie optimizat cât mai mult pentru o încărcare rapidă. Este evident că trăim în epoca vitezei, iar răbdarea clienților este limitată. Tocmai de aceea, este important ca website-ul să se încarce repede, iar utilizatorii să-l navigheze cât mai ușor și să ajungă la informația dorită în maxim 3 click-uri.
  • să aibă conținut de calitate, optimizat pentru SEO.

Indiferent de cât de bine gândite vor fi campaniile tale de publicitate online, modul în care arată și se mișcă website-ul tău va influența decizia finală de cumpărare a clienților tăi.

      3. Indiferent de canalul pe care alegi să faci publicitate online, conținutul de calitate e cel care face diferența

Înainte de a aborda orice metodă de publicitate online, trebuie să știi că a devenit din ce în ce mai important să creezi conținut de calitate, axat pe nevoile clienților tăi. Din cauza creșterii numărului de afaceri prezente în mediul digital, oamenii au devenit tot mai selectivi cu informația pe care o consumă. Aceștia părăsesc repede un conținut care nu le spune o poveste, nu apelează la o emoție sau care nu le rezolvă o problemă.

Fie că vorbim despre descrierile produselor sau serviciilor de pe website-ul tău, despre postările din social media sau despre comunicate de presă și advertoriale, toate trebuie să spună o poveste care să-i atragă pe clienții tăi.

      4. În contextul în care tot mai multe afaceri s-au mutat online, SEO a devenit mai important ca niciodată

Optimizarea conținutului pentru motoarele de căutare a fost dintotdeauna un instrument eficient de promovare online. Deși presupune un proces de lucru constant și de durată, rezultatele sunt pe măsură. Posibilitatea de a te afla pe prima pagină a căutărilor din Google atrage după sine trafic organic către website-ul tău și alte canale proprii, crescând exponențial numărul de potențiali clienți.

Mai ales în perioada aceasta, când o mulțime de afaceri cu profil sau produse similare s-au mutat în mediul digital, SEO nu trebuie să lipsească din strategia de publicitate online a oricărui business.

      5. Social Media trebuie abordată în mod eficient pentru impact maxim

La fel ca în cazul unui website, nu mai este suficient să avem doar o pagină de Facebook asociată magazinului nostru online, pe care să postăm ocazional. 2020 ne-a demonstrat cât de important este să alegi rețele sociale potrivite pentru business-ul tău, cele pe care își petrec timpul clienții tăi. Nu doar atât, dar s-a văzut că brandurile care au avut o comunicare constantă, adaptată fiecărei rețele și care au fost cu adevărat alături de clienți au avut doar de câștigat.

Esențial de avut în vedere este și faptul că nu trebuie să fii prezent pe toate rețelele sociale posibile. Creșterea fulminantă a TikTok a făcut multe business-uri să considere că trebuie să aibă conturi pe platformă. Dar ceea ce au pierdut mulți din vedere este că, în acest moment, audiența rețelei este formată din copii și adolescenți. Astfel, dacă produsele sau serviciile tale nu sunt destinate lor, șansele ca rețeaua să te ajute să vinzi sunt minime. Tocmai de aceea, reiterăm punctul 1 și cât de mult contează să-ți cunoști publicul țintă.

      6. Campaniile de publicitate online de tip Google Ads și Facebook Ads trebuie să fie din ce în ce mai relevante pentru consumator

Într-o lume în care oamenii dezvoltă tot mai mult banner blindness (obiceiul inconștient de a evita cu privirea orice reclamă online), publicitatea online trebuie să găsească moduri de a se reinventa. Dar, mai mult decât orice, campaniile de Google și Facebook Ads trebuie să fie gândite astfel încât să fie relevante pentru potențialii tăi clienți.

Ce înseamnă acest lucru? În principal, presupune o targetare corectă și specifică a publicului țintă. A seta o campanie ca să se adreseze, spre exemplu, tuturor românilor cu vârste între 18-65 de ani, va aduce rezultate scăzute și conversii puține. Targetarea și optimizarea corectă a campaniilor va însemna eficientizarea bugetelor cheltuite și un raport mai bun între investiții și conversii.

      7. Mizează pe Influencer Marketing, în special pe colaborări cu bloggerii care au comunități bine închegate

Influencer Marketing este un instrument de publicitate online care, folosit în mod corect și cu o strategie clară în spate, poate da rezultate pentru orice afacere din mediul digital. În zgomotul și aglomerația din online de anul acesta, oamenii au preferat să-și pună încrederea în alți oameni, unii pe care îi respectă, admiră și a căror părere o apreciază.

Pe fondul creșterii de fake news și a surselor îndoielnice de informație, influencerii au fost învestiți în 2020 cu și mai multă încredere de către urmăritorii lor. Tocmai de aceea, implicarea acestora pentru a face publicitate online afacerii tale va însemna un transfer de încredere de la influencer către produsele sau serviciile tale. Dar, și aici trebuie să fii atent la modul în care îi alegi pe aceștia, pentru a fi sigur că publicul lor este și publicul tău țintă.

La final, de ce e importantă abordarea integrată când vine vorba de publicitate online?

Pentru a avea succes în promovarea online în 2021 va trebui purtată o „bătălie” pe mai multe fronturi. Nu e suficient un singur canal, o singură abordare. Pentru a vinde va trebui un plan strategic și o abordare integrată.

Allproweb.ro pune la dispoziție cele mai eficiente instrumente de publicitate online. Astfel, agenția se ocupă de promovare prin SEO, campanii eficiente de Google Ads și Facebook Ads, optimizarea ratei de conversie sau crearea de conținut de calitate pentru comunicate, bloguri sau rețele sociale.

AllProWeb are o echipă de specialiști în marketing online, performance, SEO, web design & development și content writing. Aceștia au ajutat peste 500 de afaceri și magazine online, prin consultanță strategică, să se promoveze cu succes și să-și crească vânzările. Mai multe detalii despre serviciile agenției puteți găsi pe AllProWeb.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...