Dezvoltatorul de produse şi platforme digitale Qualitance îl numește CEO pe Mike Parsons

Qualitance, companie internațională de inovație, tehnologie și inteligență artificială, fondată în România, numește astăzi un nou CEO, pe Mike Parsons, ca parte a strategiei de extindere globală a companiei. Fondatorii companiei îi încredințează lui Mike Parsons noul rol după patru ani de activitate ca director de inovație, în care și-a adus contribuția la cea mai importantă etapă de reinventare și dezvoltare a companiei.
Lidia Neagu - vin, 01 mai 2020, 07:33
Dezvoltatorul de produse şi platforme digitale Qualitance îl numește CEO pe Mike Parsons

În noua structură de management, Ioan Iacob și Radu Constantinescu rămân activi în Consiliul de Administrație, iar Radu Constantinescu va fi directorul general adjunct al companiei.

În ultimii şapte ani, Mike a condus numeroase proiecte de inovație în Sydney, New York și Silicon Valley pentru brand-uri precum Wells Fargo, J&J, Ford, NewsCorp, Nike sau Virgin, ajutându-i totodată pe cei de la GE să pună bazele laboratorului de inovație Fastworks. Anterior, Mike a condus DDB Tribal în Europa (Amsterdam și Londra) și McCann în America de Nord (San Francisco).Talentul său creativ a fost recunoscut prin numeroase premii de prestigiu la nivel de industrie, precum Cannes Cyber Lions și TED.

La intersecția dintre Silicon Valley și Madison Avenue, Mike vine cu o experiență valoroasă în tehnologie, design thinking, inovație, marketing, advertising, consumer engagement transpuse într-o activitate excepțională de peste 20 de ani, derulată pe 3 continente. Mike Parsons s-a alăturat echipei în 2016, după ce start-up-ul său de experience design și storytelling, LaunchPodium, a fost achiziționat de către Mike Parsons Qualitance.

Citeşte şi: INTERVIU Radu Constantinescu, Qualitance: Vrem creştere de 20% şi maturizarea birourilor din străinătate. Nu excludem achiziţii în România

În cei patru ani de activitate în companie, Mike a avut un impact major asupra identității companiei, dezvoltând linia de business de inovație, sprijinind compania în crearea propriilor metodologii și framework-uri de lucru, făcând parte din echipa care a câștigat și a derulat cele mai mari proiecte de acest tip pentru clienți din top Fortune 500, precum IKEA și Virgin. Anul trecut, Mike a fost catalizatorul extinderii internaționale a companiei, prin dezvoltarea subsidiarelor din Australia și SUA, care au îmbunătățit cu 20% cifra de afaceri a liniei de technology innovation și au extins portofoliul companiei cu brand-uri de renume ca Johnson&Johnson, NewsCorp, Ford și Breville.

Anterior, Mike a derulat în Silicon Valley proiecte de inovație importante pentru companii mari precum General Electric, Wells Fargo și Nike. Având un profil plurivalent, Mike a excelat inclusiv în advertising, conducând McCann în San Francisco, respectiv Tribal DDB în Amsterdam și Londra, și câștigând numeroase premii de calibru, precum DA&D Pencils, Cannes Lions, Effie, TED pentru proiecte digitale create pentru Xbox, Halo, HP, Philips Consumer Electronics, VW, Hasbro și KLM.

„În etapa Business 5.0, în care construim și scalăm business-uri digitale, axându-ne pe dezvoltarea rapidă de soluții digitale – ajungând de la 0 la MVP în 10 săptămâni – în care includem componente de strategie, product design, psihologie comportamentală, growth marketing și experience design, considerăm că Mike este liderul cel mai în măsură să conducă acest model de business la nivel internațional. Experiența lui profesională pe 3 continente, în arii definitorii pentru transformarea digitală, ne va ajuta să ne reînnoim și să ne îndeplinim misiunea de companie globală de tehnologie și inovație”, declară Ioan Iacob, cofondator Qualitance.

„Totodată, avem convingerea că Mike va realiza cu succes planul strategic de dezvoltare în direcția creșterii structurii actuale și a extinderii internaționale asumate atât față de investitori, cât și față de echipă”, adaugă Radu Constantinescu, cofondator Qualitance.

„Pasiunea mea este să creez produse noi pe care clienții le îndrăgesc și care ajută companiile să prospere. Absolut necesar în această pasiune este să lucrez cu echipe cu ADN digital, iar în Qualitance am găsit echipa ideală. Pentru mine, este extrem de important momentul în care pornesc în noul rol, cu atât mai mult cu cât, în această perioadă dificilă, societatea și mediul de business au mare nevoie de rezolvări digitale rapide. Am încredere în tehnologiile, framework-urile și metodologiile pe care Qualitance le-a construit pentru a ajuta companiile să-și transfere în mediul digital interacțiunile esențiale la nivel de business, produs și organizație. Sunt absolut încântat că am ocazia să susțin atât clienții, cât și echipa Qualitance în îndeplinirea acestei misiuni la scară globală”, declară
Mike Parsons, CEO Qualitance.

Compania a încheiat anul fiscal 2019 cu cifra de afaceri consolidată la nivel de grup de 51,53 milioane lei. Linia de business de technology innovation a adus venituri totale de 16.92 milioane lei, din care 20% au fost generate de cele două subsidiare -din Australia și SUA. În decembrie 2019, compania a atras o finanțare de 1.5 milioane de euro în urma unui plasament privat de obligațiuni corporative, care din martie 2020 se tranzacționează la Bursa de Valori București.

Qualitance este o companie internațională de tehnologie și inovație care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale și startup-uri. Compania folosește experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală și tehnologii emergente precum AI și Machine Learning pentru a crea produse și servicii digitale inovatoare și pentru a ajuta organizații mari să facă pasul către economia digitală hiper scalabilă a secolului 21.

Compania a fost înființată în 2007 și are aproximativ 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York, Londra și Sydney. Printre clienții Qualitance, se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson și News Corp.

Qualitance a fost desemnată de către Financial Times 1000, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe și Inc.5000 Europe drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creștere a veniturilor. În 2017, a primit titlul de Compania Anului din partea Asociației Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS). În 2018, a primit din partea Bursei de Valori București premiul „Made in Romania”, fiind considerată una dintre companiile care vor contribui la creșterea economiei naționale.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...