Questo, startup-ul românesc de călătorii utilizat de 500.000 de persoane la nivel mondial, lansează o nouă rundă de finanțare pe SeedBlink

Questo, startup-ul românesc care a dezvoltat aplicația de explorare urbană gamificată cu acelaşi nume, lansează miercuri, 7 august, o nouă rundă de finanțare pe platforma SeedBlink. Această rundă are ca scop extinderea soluției de evenimente a Questo care îmbunătățește experiențele de călătorie prin integrarea povești locale interactive și a gamificării.
Economica.net - mie, 07 aug. 2024, 09:26
Questo, startup-ul românesc de călătorii utilizat de 500.000 de persoane la nivel mondial, lansează o nouă rundă de finanțare pe SeedBlink

Începând din 7 august, pe SeedBlink, investitorii și business angels pot participa la această rundă de finanțare, cu o investiție minimă de 2.500 de euro. Suma vizată pentru această rundă este de 630.000 de euro, având  printre coinvestitori Early Games Venture și Sparking Capital.

În 2023, 200 de milioane de oameni au participat la tururi ghidate, însă aproape jumătate au preferat să exploreze independent. În plus, 80 de milioane de persoane parcurg orașele lunar jucând jocuri precum Pokemon GO, căutând povești captivante și activități interactive. Questo răspunde acestei cereri oferind experiențe gamificate bazate pe povești locale personalizate, permițând utilizatorilor să exploreze în propriul ritm.

Experiențele Questo sunt create de o comunitate globală de peste 30.000 de creatori amatori și profesioniști, având peste 500.000 de utilizatori participanți la nivel mondial. Aceste experiențe sunt concepute pentru tururi de vizitare a obiectivelor turistice, întâlniri romantice, ieșiri în familie sau activități de team-building, fiind desfășurate pe jos, oferind libertate și flexibilitate în explorarea orașului.

Questo oferă două tipuri principale de quest-uri: event quests și anytime quests. Event quests vizează grupuri mari și evenimente tematice şi utilizează inteligenta artificială generativă pentru a integra elemente din filme, cărți, anime-uri și jocuri. Anytime Quests se adresează cuplurilor, familiilor și grupurilor mici care caută aventuri spontane.

Cine sunt fondatorii Questo

Claudiu Petria, Chief Operations Officer al Questo, are experiență în publicitate. Alex Govoreanu e Chief Executive Officer al Questo.

“Într-o lume care devine din ce în ce mai virtuală, Questo a ajutat peste 500.000 de oameni să iasă în lumea reală și să creeze amintiri alături de prietenii și familia lor, a declarat Alex Govoreanu, cofondator și CEO al Questo.

Questo este o platformă pentru experiențe în lumea reală, care ajută oamenii să se conecteze și să petreacă timp împreună în lumea reală. De la tururi prin care descoperi orașele când călătorești până la jocuri pentru familii cu copii, jocuri romantice pentru cupluri sau jocuri și evenimente tematice pentru fanii filmelor sau cărților, Questo oferă o gamă variată de experiențe care servesc nevoi și audiențe diferite.

SeedBlink este platforma completă de investiții și capitaluri proprii care oferă infrastructura, serviciile financiare și acoperirea de rețea pentru companiile tehnologice europene și părțile interesate ale acestora pentru a accesa, gestiona și tranzacționa capitaluri proprii în fiecare etapă de creștere.

SeedBlink SA este înregistrată în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară din România (ASF), sub numărul PJR28FSFPR/400001, începând cu data de 03.11.2022, având pașaport UE conform Registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul ungar a prezentat autocarele pe care vrea să le folosească pentru a trimite migranți ilegali la Bruxelles. Belgia a protesta furioasă
Guvernul ungar a prezentat autocarele pe care vrea să le folosească pentru a trimite migranți ilegali la Bruxelles. Belgia ...
Ungaria a prezentat autocarele cu care doreşte să trimită la Bruxelles solicitanţii de azil ce sosesc la graniţa sa cu Serbia, provocând luni o reacţie furioasă din partea guvernului belgian,......
Statele Unite continuă să importe grâu din Europa, ca urmare a scăderii producției interne
Statele Unite continuă să importe grâu din Europa, ca urmare a scăderii producției interne
O navă încărcată cu grâu din Franţa se îndreaptă spre New York, în pofida recoltei dezastruoase de grâu a Franţei ...
Apele Române au scos la licitație 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ani
Apele Române au scos la licitație 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ani
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) scoate la închiriere 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ...
Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate explozia prețurilor la energie electrică în zonă
Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate explozia prețurilor la energie electrică în zonă
Ministrul Energiei din Grecia, Theodore Skylakakis, a spus luni că piaţa unificată de electricitate din UE nu funcţionează ...