‘De ce nu ar fi bine ca un reprezentant al opoziţiei, cu studii şi experienţa respective, să fie votat şi propulsat la conducerea Parchetului General în calitate de procuror adjunct? De ce un reprezentant al opoziţiei (comuniste) să nu fie director adjunct al SIS? Mai ales că Partidul Comunist are oameni foarte bine pregătiţi şi cu experienţă la conducerea ţării, în perioada în care comuniştii au guvernat timp de opt ani în Republica Moldova’, a afirmat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni televizate la sfârşitul săptămânii trecute.
Voronin susţine că facţiunea sa, cu sprijinul căreia a fost votat guvernul coaliţiei minoritare (condus de premierul Chiril Gaburici), nu pretinde toate funcţiile de control în cadrul Parchetului General şi SIS. El a spus că, dacă alte facţiuni parlamentare dispun de experţi cu o pregătire corespunzătoare, nu au decât să emită pretenţii pentru aceste funcţii, potrivit publika.md.
Totuşi, înainte de aceasta, liderul comuniştilor moldoveni spune că se impune a se stabili cine se consideră în opoziţie astăzi în Republica Moldova.
După ce Partidul Liberal Democrat (PLDM), al lui Vlad Filat, şi Partidul Democrat (PDM), condus de Marian Lupu, au convenit asupra creării unei coaliţii minoritare, care să se sprijine pe voturile comuniştilor în parlament, o parte a societăţii civile şi a analiştilor de la Chişinău a atras atenţia asupra riscului acaparării puterii de către comunişti, chiar dacă ar rămâne oficial pe banca opoziţiei în parlament. Comuniştii dispun de 21 de mandate dintr-un total de 101 în forul legislativ de la Chişinău.