Potrivit unui comunicat al AFM, remis, joi, AGERPRES, în această etapă au fost analizate 278 de dosare depuse de persoane juridice şi instituţii publice, din care 170 au fost respinse.
Pentru dosarele respinse există posibilitatea depunerii de contestaţii începând de vineri, în termen de 5 zile.
Solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 30 septembrie 2014.
De altfel, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 17 contestaţii pentru 44 autovehicule.
Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice acceptate şi respinse în program poate fi consultată pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului, iar solicitanţii admişi în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto avizaţi în Programul ‘Rabla 2014’.
Prin Programul ‘Rabla’ din acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.
În cele cinci etape anterioare de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul ‘Rabla 2014’ au fost analizate în total 1.529 dosare dintre care 548 de dosare au fost acceptate pentru 2.092 autovehicule şi 981 dosare au fost respinse.
Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;
achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g / km; achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.