Potrivit unui comunicat de presă al AFM, transmis AGERPRES, în această etapă, în cadrul Programului „Rabla” au fost acceptate 106 dosare pentru 269 autovehicule, precum şi o contestaţie pentru două autovehicule.
De asemenea, în Programul Rabla Plus au fost acceptate 38 dosare pentru 53 autovehicule, dintre care 38 pur electrice, 13 electrice hibride şi două motociclete electrice. În aceeaşi extensie a programului guvernamental a mai fost acceptată o contestaţie pentru trei autovehicule 100% electrice.
Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente, şi se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi.
Programul „Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.
Totodată, Programul „Rabla Plus” a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.
De la înfiinţarea Programului „Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.