RADET: În Bucureşti nu există disfuncţionalităţi în livrarea apei calde
‘În prezent, se livrează apă caldă în parametri funcţionali în aria municipiului Bucureşti, fără disfuncţionalităţi cauzate de decizia de limitare a debitului de gaze naturale către CET Vest aparţinând ELCEN. Vă facem precizarea că în sectoarele 3 şi 5, RADET Bucureşti continuă lucrările de revizie şi reparaţii necesare pregătirii sistemului pentru sezonul de încălzire viitor, aproximativ 40 de blocuri fiind în cursul zilei de azi, până la orele 14, 18, respectiv 19, fără apă caldă’, a precizat RADET, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
RADET Bucureşti furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. RADET Bucureşti asigură 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici).
În cursul zilei de vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a asigurat pe bucureşteni că vor avea apă caldă şi căldură, menţionând totodată că luni va avea o întâlnire cu toţi factorii responsabili implicaţi în situaţia RADET – ELCEN.
Precizările au fost făcute în contextul în care, marţi, Firea anunţa că ELCEN a trimis o notificare PMB din care reiese că în această lună nu va mai ridica poprirea nici măcar pentru procentul de 30% din contul RADET care asigura plata salariilor şi reparaţiile necesare.
Ulterior, ELCEN a anunţat că aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei.
Joi, Distrigaz Sud Reţele a informat că a instituit poprire pe toate conturile bancare ale societăţii ELCEN, pentru suma de 11,67 milioane de lei, iar potrivit unui comunicat transmis de ELCEN există riscul major ca, începând din data de 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie sistată.
Ulterior, reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au declarat, pentru AGERPRES, că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane de lei, reprezentând 50% din valoarea popririi.