RADET – şase luni de la intrarea în insolvenţă: diminuarea pierderilor în reţea şi a numărului de avarii
Potrivit unui comunicat al RADET transmis joi AGERPRES, în primele două luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, Regia a înregistrat o scădere a pierderilor de energie termică cu 2,73 procente, de la 25,48% la 22,75%.
‘Asigurarea unui regim de funcţionare cu temperaturi constante ale agentului termic, în condiţii de temperaturi exterioare scăzute, a dus la scăderea numărului de avarii pe reţeaua termică primară şi la asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetăţenii municipiului Bucureşti. În sezonul de încălzire 2016 – 2017, numărul avariilor la reţeaua primară a scăzut cu 23 faţă de perioada similară a sezonului de încălzire 2015 – 2016, fapt reflectat şi de scăderea cu 35 de procente a numărului sesizărilor primite de la cetăţeni privind calitatea serviciului’, se spune în comunicat.
Totodată, în urma analizei proceselor şi a procedurilor interne, RADET Bucureşti a elaborat, în această perioadă, o nouă structură organizatorică pentru eficientizarea activităţii. A fost finalizată negocierea contractului colectiv de muncă cu sindicatul şi refacerea regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei şi au fost implementate o serie de măsuri care au avut ca scop principal optimizarea costurilor şi a activităţii, precizează sursa citată.
‘În această perioadă s-au realizat documentele strategice necesare dezvoltării proiectelor de infrastructură tehnică. Sunt în curs de finalizare studiul de fezabilitate, fiind deja terminată partea tehnică a acestuia, analiza cost – beneficiu, analiza de impact asupra mediului pentru proiecte de reabilitare a aproximativ 500 de kilometri din reţeaua primară’, menţionează RADET.
În ceea ce priveşte situaţia investiţiilor, RADET îşi propune pentru anul 2017 cel mai amplu program de investiţii din ultimii 27 de ani. Deblocarea conturilor, efect imediat al stării de insolvenţă, a creat oportunitatea dezvoltării unui plan de investiţii, care are ca obiective principale modernizarea unui număr de 17 centrale termice, finalizarea dispeceratului SCADA pentru monitorizarea parametrilor sistemului de termoficare şi controlul acestora de la distanţă, în timp real, precum şi realizarea a peste 100 de lucrări la reţeaua de termoficare, adaugă sursa citată.
RADET Bucureşti se află, începând cu data de 5 octombrie 2016, în insolvenţă, ceea ce implică un plan de reorganizare a instituţiei şi de soluţionare a problemelor întregului sistem de termoficare.