„Ar trebui impozitate veniturile mari, de zeci si sute si sute de mii de euro din dividende şi alte câştiguri de capital, cel puţin la nivelul veniturilor din muncă. Cred că suntem singura ţară care nu impozitează aceste venituri”, spune Rădulescu.
El afirmă că, dacă de exemplu vinzi un teren, plăteşti un impozit, însă acest impozit ar trebui să fie de 16% pe diferenţa dintre preţul de achiziţie şi preţul de vânzare al terenului, care reprezintă câştig de capital, „aşa cum sunt celelalte impozite pe venituri, cum este şi impozitul pe venitul din muncă”.
Despre Legea dării în plată, Rădulescu spune că nu există în nicio altă ţară şi că aduce costuri suplimentare.
„Legea dării în plată adaugă la costuri, pentru că este un risc în plus. Şi nu pentru că există legea, ci pentru că există posibilitatea să apară o altă năzbâtie ca aceea. Iar aceste lucruri nu sunt fără costuri”, spune oficialul BNR.
El afirmă că în anul în care legea a devenit funcţională s-a înregistrat o scădere semnificativă a producţiei din construcţii, din cauză că nimeni nu mai credita activitatea de construcţii şi nimeni nu mai cumpăra în perioada respectivă, „pentru că nimeni nu avea cu ce”.
„Asemenea minunăţii fără îndoială că aduc costuri suplimentare. Şi băncile ar trebui însă să găsească soluţii”, precizează Rădulescu.
Acesta spune totodată că, deşi de cele mai multe ori vina este a clientului, cu toate acestea „se mai pot face lucruri, dacă se doreşte”.