UPDATE Raiffeisen Bank a deschis un hub de tehnologie în România. Până la finalul anului, Raiffeisen Tech va crea 100 de locuri de muncă

Raiffeisen Bank a deschis un hub de tehnologie, operat prin noua companie Raiffeisen Tech Romania. Primul astfel de centru de tehnologie a fost deschis în Polonia, iar după România banca intenționează să deschidă un al treilea hub în Kosovo.
Lidia Neagu - mar, 28 mai 2024, 22:02
UPDATE Raiffeisen Bank a deschis un hub de tehnologie în România. Până la finalul anului, Raiffeisen Tech va crea 100 de locuri de muncă

Cu un capital social de 4.950.000 de lei, integral vărsat și un total de 495.000 de părți sociale, fiecare în valoare de 10 lei, Raiffeisen Tech România este deținută integral de Raiffeisen Tech GmbH, cu sediul în Viena, Austria.

Banca a dezvoltat platforma Raiffeisen Tech, care reunește talente IT din diferite țări. Este formată din Tech Hub-uri din România și Kosovo (care urmează să fie deschis în curând), care sunt filiale ale companiei austriece Raiffeisen Tech GmbH. În timp ce Tech Hub-ul din Polonia este un departament în cadrul Raiffeisen Bank International AG (Spółka Akcyjna) Oddział w Polsce. Toate hub-urile deservesc Raiffeisen Bank International AG.

Raiffeisen Bank a transmis miercuri prin intermediul unui comunicat de presă că Raiffeisen Tech se lansează, oficial, de la 1 iulie în România. Compania nou înființată este condusă de Diana Andrei, în calitate de General Manager, profesionist cu peste 20 de ani de experiență în banking, dintre care ultimii 8 ani în Raiffeisen Bank România, unde din 2018 până la deschiderea Raiffeisen Tech a fost Head of IT Delivery Department.

Noua companie oferă servicii de IT pentru Raiffeisen Bank România, dar și pentru restul entităților din cadrul grupului Raiffeisen Bank International.

În acest moment, compania se află în etapa de pregătire a proceselor operaționale care să permită primele angajări în luna iulie acestui an.

”Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea să devenim principalul partener pentru soluții de tehnologie al grupului Raiffeisen Bank International și mizăm pe capacitatea echipei nou formate de a dezvolta cele mai performante produse și soluții, care să susțină în continuare inovația în industria bancară”, declară Diana Andrei, General Manager, Raiffeisen Tech.

Până la finalul acestui an, Raiffeisen Tech va crea 100 de locuri de muncă, iar anul viitor numărul acestora va putea ajunge la aproape 200. Compania promovează un mod de lucru flexibil, are un birou în București, astfel angajații din capitală vor putea opta pentru lucrul hibrid, însă există și posibilitatea de a lucra 100% de la distanță, în oricare oraș de pe teritoriul României.

”La ora actuală, tehnologia are un impact major în industria bancară, transformând modul în care serviciile financiare sunt oferite și consumate. Ne bucurăm să avem alături de noi un partener de încredere alături de care continuăm investițiile în tehnologie și inovație. Raiffeisen Tech, o companie dezvoltată în România, unde piața IT a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele decenii, devine principalul partener al Raiffeisen Bank în materie de soluții tehnologice”, declară Bogdan Popa, Vicepreședinte Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România.

Proiectele dezvoltate în cadrul Raiffeisen Tech vor fi de anvergură internațională și pornesc de la  utilizarea celor mai avansate tehnologii ale momentului. Printre pozițiile nou deschise în Raiffeisen Tech se numără roluri diferite din zona de dezvoltare precum Phyton Developer, Full Stack Developer dar și DevOps Engineer, Business Analyst.

La nivel de active, Raiffeisen Bank România încheie primul trimestru al anului cu un total de aproximativ 72 de miliarde de lei în creștere cu 11% față de perioada anterioară a anului precedent și un trend ascendent al creditării pentru sectorul IMM. Veniturile pe anul 2023 au înregistrat o creștere cu 16% față de 2022, până la 3,7 miliarde de lei. Profitul net a însumat 1,7 miliarde de lei (+39%).

Raiffeisen Bank nu este prima bancă din România care deschide un centru de tehnologie pe piața locală care gestionează proiecte de profil pentru aplicațiile proprii. Banca Transilvania, Deutsche Bank, ING Bank, BRD Groupe Societe Generale sunt o parte dintre instituțiile financiare care dezvoltă aplicațiile IT in-house din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air lansează pentru perioada sărbătorilor promoții la biletele pentru cinci curse cu plecare din România
Wizz Air lansează pentru perioada sărbătorilor promoții la biletele pentru cinci curse cu plecare din România
Transportatorul aerian Wizz Air anunță că oferă clienților posibilitatea de a cumpăra bilete pe cinci rute la tarife reduse pentru perioada sărbătorilor. Călătorii pot rezerva acum zboruri......
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii va crește până la 6%, se menține cota unică
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii ...
Cota unică de impozitare ar urma să fie menţinută în următorii patru ani, pentru încurajarea mediului de afaceri, ...
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a spus că nu există un calendar ...
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare și infrastructurilor de servicii”
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare ...
Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), instituție din cadrul Consiliului Concurenței, anunță ...