Cheltuielile de capital vor fi reduse cu 20%. Totuşi, Heinz Wiedner a dat asigurări că Raiffeisen îşi menţine angajamentul faţă de Ungaria chiar dacă subsidiara se va concentra pe clienţii corporate.
Heinz Wiedner nu a precizat când vor fi închise sucursalele, dar a afirmat că se aşteaptă ca banca să redevină profitabilă de anul viitor.
Băncile prezente în Ungaria au înregistrat pierderi substanţiale de pe urma schemei de protejare a persoanelor care au luat credite în valută, schemă implementată de Guvernul ungar în 2011, care a permis convertirea împrumuturilor în valută în credite în monedă locală la un curs de schimb preferenţial. Anterior, Raiffeisen a luat în considerare vânzarea subsidiarei din Ungaria, dar nu a mers mai departe cu această intenţie.
În ianuarie, Raiffeisen Bank International – al doilea mare creditor din Europa emergentă – anunţa vânzarea subsidiarelor din Polonia şi Slovenia şi reducerea operaţiunilor internaţionale. Aceste măsuri au ca obiectiv obţinerea unui indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% până în 2017, de la 10% la sfârşitul lui 2014.
RBI va reduce sau va renunţa la operaţiunile mai mici din Asia şi SUA, îşi va reduce semnificativ expunerea la Ucraina şi Rusia şi va vinde banca sa online din Slovacia, Zuno. Banca austriacă speră că prin aceste măsuri vor fi reduse activele riscante cu 16 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2017.
Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii cu o bază de aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii.