Primul proiect din lista celor aprobate vizează achiziția a 62 de rame de scurt parcurs, investiție ce urmează să fie derulată prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Valoarea finanțării asigurată prin Fondul pentru Modernizare este de 470,24 de milioane de euro.
– București N – Ploiești S – Adjud, Iași – Pașcani – Suceava, Bacău – Pașcani;
– Brașov – Gheorgheni, Arad – Timișoara – Caransebeș, Huedin – Cluj – Bistrița;
– București N – Ploiești V – Brașov, București N – Roșiorii, București N – București Obor/Fundulea, Constanța – Fetești.
Al doilea proiect, ce urmează să fie derulat tot de ARF, se referă la achiziția a nouă rame electrice de lung parcurs și 23 de locomotive. Investiția aprobată pentru finanțare prin Fondul pentru Modernizare este de 204,27 de milioane de euro.
Mai departe, al treilea proiect include electrificarea a trei linii de cale ferată: Constanța – Mangalia, Rădulești – Giurgiu Nord și Chiajna – Jilava. Investiția aprobată este de doar 61,67 de milioane de euro.
Al patrulea proiect vizează achiziția de material rulant pentru Magistrala 4 (12 trenuri de metrou și sistem de siguranță și automatizare îmbarcat). Valoarea aprobată a investiției este de 132,65 de milioane de euro.
În final, al cincilea proiect prevede sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul aerodromurilor, inclusiv sisteme de stocare a energiei. Valoarea finanțării prin Fondul pentru Modernizare se ridică la 200 de milioane de euro.