Procesul a fost deschis la tribunal de către fostul jucător al Rapidului Ionuţ Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.
‘În temeiul art. 105 raportat la art.107 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art.107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii’, se arată în decizia tribunalului.
În acest caz, lichidator judiciar a fost numit C.I.I. Brihac Aurel.
Decizia nu este definitivă, iar Rapid Bucureşti are termen 7 zile pentru a face recurs.
Clubul a intrat în insolvenţă în anul 2012, având datorii de aproximativ 18 milioane lei, iar de atunci au fost deschise procese în instanţă de către mai mulţi jucători care nu şi-au primit salariile. Rapid Bucureşti a promovat în acest sezon în Liga I.