Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani

Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele incluse în cercetarea Ericsson Mobility Report.
AGERPRES - Dum, 26 iun. 2022, 12:43
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Astfel, conform previziunilor celei mai recente ediţii a raportului de specialitate întocmit de Ericsson, America de Nord va fi lider mondial în ceea ce priveşte ponderea abonamentelor de servicii 5G, în următorii cinci ani, cu nouă din zece abonamente ce ar urma să fie pentru servicii 5G până în anul 2027.

La nivel global, numărul de abonamente 5G ar urma să fie de peste un miliard, până la sfârşitul anului 2022.

De asemenea, datele citate indică faptul că, până în 2027, abonamentele 5G vor reprezenta 82% din abonamentele de servicii mobile de la nivelul Europei de Vest, 80% dintre cele active în regiunea Consiliului de Cooperare al Golfului, respectiv 74% din totalul abonamentelor existente în Asia de Nord-Est.

În ceea ce priveşte India, acolo unde implementarea reţelelor 5G nu a început încă, se preconizează că abonamentele 5G vor reprezenta aproape 40% din totalul abonamentelor de servicii mobile, în următorii cinci ani.

Tot până în 2027, abonamentele 5G vor reprezenta aproape jumătate din numărul total de abonamente la nivel global şi va depăşi pragul de 4,4 miliarde.

„Această creştere a traficului de date în reţelele mobile a fost determinată de creşterea gradului de utilizare a smartphone-urilor şi a internetului mobil în bandă largă, precum şi de transformarea digitală a societăţii şi a industriilor. Statisticile şi previziunile recente evidenţiază cererea puternică de conectivitate de date şi servicii digitale, în ciuda pandemiei globale de Covid-19 şi a incertitudinilor geopolitice. Câteva sute de milioane de oameni se abonează anual la servicii mobile în bandă largă. Ediţia din iunie 2022 a Ericsson Mobility Report confirmă şi faptul că tehnologia 5G are un ritm de adopţie mult mai dinamic decât generaţiile anterioare de tehnologii mobile. Aproximativ un sfert din populaţia lumii are în prezent acces la reţele cu acoperire 5G şi aproximativ 70 de milioane de noi abonamente 5G au fost activate în primul trimestru al acestui an”, se menţionează în document.

Potrivit sursei citate, aproape trei sferturi din populaţia lumii va avea acces la servicii 5G până în anul 2027.

Raportul subliniază şi rolul din ce în ce mai important pe care îl au soluţiile de tip Fixed Wireless Access (FWA) în furnizarea de servicii de bandă largă. În acest sens, Ericsson estimează că numărul conexiunilor de tip FWA va depăşi 100 de milioane, în 2022, şi se va dubla până în 2027, la aproape 230 de milioane.

În ceea ce priveşte Internetul lucrurilor (IoT), raportul notează că, în 2021, serviciile de broadband IoT (4G/5G) au depăşit 2G şi 3G, devenind astfel tehnologia care conectează cele mai multe dispozitive IoT celulare şi reprezentând 44% din totalul conexiunilor. Similar, tehnologiile de Massive IoT (NB-IoT, Cat-M) au crescut cu aproape 80% în 2021, numărul lor atingând aproape 330 de milioane. Se estimează că, în 2023, numărul de dispozitive IoT conectate prin aceste tehnologii îl va depăşi pe cel al dispozitivelor conectate prin 2G sau 3G.

Cea de-a 22-a ediţie a Ericsson Mobility Report include statistici şi previziuni privind traficul în reţelele mobile, precum şi patru articole detaliate: „Puterea conectivităţii IoT”, „Evoluţia platformei de conectivitate a operatorului mobil MTN”, „Cum pot resursele de edge computing facilitate prin reţelele furnizorilor de soluţii de comunicaţii să susţină cazuri de utilizare complexe” şi „Asigurarea securităţii reţelelor 5G într-un context cu tot mai multe ameninţări”.

Compania Ericsson, care oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii soluţii complete pentru îmbunătăţirea conectivităţii şi a serviciilor, este listată la bursa din New York (NASDAQ), precum şi la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...