Conform Accenture, diminuarea estimată ar fi echivalentă cu eliminarea a 22 de milioane de maşini din trafic.
De asemenea, cel mai recent studiu Accenture Strategy-UNGC a relevat faptul că 59% dintre directorii executivi declară că utilizează energie cu emisii reduse de carbon şi din surse regenerabile în cadrul operaţiunilor lor actuale, în timp ce 44% văd un viitor net zero, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru compania lor. În plus, două treimi consideră tehnologiile precum cloud drept factori critici pentru accelerarea schimbărilor şi pentru transformarea angajamentelor lor în realitate.
Analiza celor de la Accenture evidenţiază că sustenabilitatea şi beneficiile financiare ale migrării în cloud vor varia în funcţie de trei factori cheie: furnizorul de cloud selectat, nivelul de angajare pentru optimizarea cloud-ului şi nivelul inovaţiilor în materie de sustenabilitate bazate pe cloud.
În acelaşi timp, migrarea iniţială în cloud poate reduce emisiile de carbon cu peste 84% comparativ cu infrastructura convenţională, dar reducerile pot fi cu până la 98% mai mari prin proiectarea de aplicaţii specifice pentru cloud. „Pentru a obţine un scor actual al emisiilor de CO2 în cloud şi recomandări pentru reducerea amprentei de carbon, Accenture oferă modulul Green Cloud Advisor, ca parte a platformei sale myNav, pentru clienţii interesaţi să îşi sporească obiectivele privind green index”, se menţionează în studiu.
Raportul Accenture a fost publicat la scurt timp după anunţul companiei privind înfiinţarea diviziei Accenture Cloud First, o investiţie de 3 miliarde de dolari pe parcursul a trei ani, pentru a ajuta clienţii din toate industriile să devină rapid companii „cloud first” şi să-şi accelereze transformarea digitală astfel încât să îşi eficientizeze activitatea.
Accenture este lider mondial în domeniul serviciilor profesionale şi are 506.000 de angajaţi care deservesc clienţi în peste 120 de ţări.