‘Vom putea face mai mult pentru a îi ajuta pe unii aliaţi dacă se confruntă cu atacuri informatice’, a declarat Rasmussen, înainte de începerea reuniunii ministeriale a NATO de la Bruxelles.
Miniştrii apărării din ţările membre ale NATO s-au reunit la Bruxelles, urmând să discute despre cooperarea în materie de apărare împotriva atacurilor informatice, armatele occidentale confruntându-se cu o recrudescenţă a atacurilor virtuale.
În noiembrie 2012, Alianţa a desfăşurat exerciţiile militare Cyber Coalition, pentru a-şi testa potenţialul tehnic în materie de apărare contra atacurilor cibernetice. Conform scenariului acestor exerciţii, hackerii atacau NATO şi infrastructurile naţionale ale ţărilor aliate.
Noul concept strategic al Alianţei, aprobat în noiembrie 2010 la summitul de la Lisabona, plasează apărarea contra atacurilor cibernetice printre marile sale priorităţi. În 2008, Consiliul NATO a creat un centru de apărare contra atacurilor cibernetice la Tallin, în Estonia, atribuindu-i statutul de organizaţie militară internaţională. În prezent, zece ţări colaborează în cadrul acestui centru: Estonia, Germania, Italia, Lituania, Letonia, Polonia, Spania, Slovacia, SUA şi Ungaria, precizează RIA Novosti.