‘Având în vedere finalizarea procedurilor de achiziţionare a pieselor de schimb necesare, începând din a doua jumătate a lunii iunie, RATB va demara programul de reparare a vehiculelor ce prezintă defecţiuni şi care în prezent sunt imobilizate. În acest context, prioritatea maximă a managementului RATB este derularea tuturor programelor de reparare şi întreţinere a parcului circulant, astfel încât să putem acoperi în mod corespunzător cererea pe toate liniile şi să oferim condiţii mai bune de transport călătorilor noştri’, precizează regia într-un comunicat.
RATB asigură călătorii că toate mijloacele de transport aflate în acest moment în circulaţie în reţeaua RATB îndeplinesc standardele de siguranţă impuse de legislaţia în vigoare şi au reviziile tehnice efectuate, scrie Agerpres.
Peste 1.000 de vehicule ale RATB au circulat, pe parcursul zilei de luni, cu farurile aprinse, în semn de protest faţă de modul în care managementul regiei gestionează aspectele de care depind siguranţa, timpul de aşteptare şi confortul călătorilor.
Potrivit lui Vasile Petrariu, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), conducătorii autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor nu mai sunt dispuşi să preia zilnic nemulţumirile călătorilor, afectaţi în principal de timpul mare de aşteptare în staţii.
RATB a postat la începutul lunii aprilie un anunţ de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pentru achiziţionarea din surse proprii a unor piese de schimb mecanice pentru autobuzele Mercedes-Benz Citaro O530 Euro 3 şi Euro 4, valoarea estimată a contractului fiind de 7,67 milioane de lei, fără TVA.
Potrivit datelor RATB, la ora actuală în Bucureşti se află în circulaţie 767 de autobuze, 280 de tramvaie şi 180 de troleibuze, însă foarte multe vehicule rămân în garaj din cauza lipsei pieselor de schimb şi a subansamblelor. Prin achiziţionarea acestor piese de schimb regia ar putea scoate în circulaţie cel puţin 835 de autobuze.