‘Am promis că merg pe teren şi mă ţin de cuvânt! Astăzi am inspectat inopinat lucrările Autostrăzii Lugoj-Deva şi am constatat, cu mare dezamăgire, că antreprenorii tronsoanelor 2 şi 3 se pot ‘lăuda’ doar cu o proastă mobilizare şi cu o metodologie deficitară, cauzată de cârpeli interminabile. Nu voi accepta asemenea situaţii şi nu vreau să fac niciun fel de concesii! Dacă cei doi antreprenori, italian şi spaniol, nu au cum să respecte termenele de finalizare ale lucrărilor, voi rezilia contractele cu aceştia şi voi căuta firme serioase în domeniu’, a scris Răzvan Cuc, pe pagina sa de Facebook.
În ceea ce priveşte situaţia de pe lotul 4 al autostrăzii, aceasta se prezintă în parametrii normali, iar constructorul a dat asigurări că termenul pentru finalizarea lucrării se menţine pentru sfârşitul anului în curs.
‘Situaţia de pe lotul 4 al autostrăzii se prezintă în parametrii normali, iar antreprenorul român a reasumat termenul de finalizare a lucrării pentru finele lui 2017. Avem nevoie de autostrăzi şi de respectarea termenilor din contractele încheiate. Vremea amânărilor s-a încheiat!’, a mai spus şeful de la Transporturi.
Şi pe 24 aprilie ministrul Transporturilor, prezent pe şantierele loturilor 2, 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj-Deva, s-a declarat nemulţumit de stadiul lucrărilor pe unele tronsoane şi a solicitat ca şantierele să fie monitorizate video, menţionând că ministerul pe care îl conduce îşi respectă angajamentele financiare faţă de constructori.
‘Sunt puţin nemulţumit de evoluţia lucrărilor pe unul dintre tronsoane, în sensul că se putea o mobilizare mult mai bună. Ca să vă spun exact, pe lotul 2, în urma vizitei din luna martie, când s-au deschis cei 15 kilometri, Compania (Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n. r.) a încheiat un protocol cu firma de construcţie, cei de la Saligni, care s-au angajat ca în trei luni de zile să finalizeze restul lucrărilor care mai erau de făcut pe cei 15 kilometri. Sunt în grafic. Lotul 3 Lugoj-Deva, aici am fost un pic nemulţumit de mobilizare, adică undeva la 100 de utilaje şi 200 de oameni, în comparaţie cu lotul 4, unde am găsit peste 500 şi ceva de oameni care lucrează şi 250 de utilaje’, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
El a arătat că va monitoriza atent stadiul lucrărilor şi a solicitat constructorilor să respecte termenele convenite, în condiţiile în care ministerul respectă, la rândul său, condiţiile financiare din contracte.
‘Am cerut suplimentar şi o monitorizare video a tuturor şantierelor din ţară din partea Companiei. Nu voi tolera întârzieri, asta le-am şi spus constructorilor. Noi suntem un partener onest şi, din punct de vedere financiar, ne-am ţinut promisiunile’, a spus Răzvan Cuc.
Ministrul Transporturilor a mai spus că echipa ministerială şi cea de la Compania naţională de drumuri vor efectua controale inopinate şi în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor.
‘Pe de o parte, ne ţinem şi de grafic, ca şi timp, dar pe de altă parte nu ne grăbim să facem nişte lucrări de proastă calitate care să fie deteriorate în timp. Tocmai de aceea pe Lugoj-Deva, lotul 2 am prelungit de la 4 ani la 8 ani perioada de garanţie pentru lucrările pe care le-au efectuat”, a subliniat oficialul.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, pe 29 iunie, la ieşirea de la audierile din Parlament pentru noul Cabinet, că vara aceasta se va muta pe şantierele de autostrăzi pentru a supraveghea personal stadiul lucrărilor şi a dat asigurări că, până la finele anului, vor fi gata 90 de kilometri noi.
’90 de kilometri de autostradă vor fi gata anul acesta. 15 au fost daţi deja în circulaţie în luna martie, vorbesc de secţiunile A, B şi C din lotul 2 Lugoj-Deva, urmând să avem lotul 3 şi 4 Lugoj-Deva, lotul 3 şi 4 Sebeş-Turda şi intrarea în Bucureşti, cei trei kilometri’, a declarat Cuc, care a deţinut şi până acum acest portofoliu în Guvernul Grindeanu.
El a subliniat că va merge personal în inspecţie pe şantiere, pentru a supraveghea stadiul lucrărilor.
‘Chiar în această vară mă voi muta pe şantier, pentru că mi-am asumat nişte termene, nişte kilometri de autostradă. Unii constructori au luat în serios tot ce am transmis, alţii văd că încă merg cu o viteză redusă şi, dacă vor continua să meargă aşa, nu vor mai lucra, lucrurile sunt simple’, a continuat ministrul.