‘Am fost în inspecţie pe loturile 1, 2 şi 3; am fost profund nemulţumit de ce am găsit pe lotul 1 şi mâine aştept antreprenorul de pe lotul 1 la o întâlnire cu compania, la sediul ministerului, ca să ne spună exact ce planuri are, întrucât are o mobilizare destul de dezamăgitoare şi progresul fizic este destul de lent. Să ne spună dacă mai vrea să mai lucreze pentru companie şi pentru România în general, că în ritmul acesta nu vom mai tolera niciodată să avem astfel de întârzieri nejustificate din varii motive invocate de antreprenori’, a spus Răzvan Cuc.
Potrivit ministrului, pe lotul 1 progresul este de circa 20%, iar pe lotul 2, de 35%.
‘Antreprenorul şi-a asumat pe lotul 1 Sebeş -Turda că-l va finaliza, dacă nu mă înşel, undeva la sfârşitul primului semestru 2018, dar cu astfel de mobilizare, eu nu cred. Eu nu tolerez astfel de comportament’, a subliniat Răzvan Cuc.
Pe de altă parte, el s-a arătat mulţumit de ritmul lucrărilor pe tronsoanele 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda şi crede că ultimele două vor fi date în folosinţă în acest an.
‘Îmi place mobilizarea constructorului de pe lotul 3, urmează să merg şi pe lotul 4, dar înţeleg că şi acolo avem un progres de 65%. Din ce ştiu, lucrurile evoluează conform programului. Dar le spun de acum constructorilor, că o să se trezească cu mine pe şantier. Astăzi am anunţat vizita, dar în perioada următoare se vor trezi cu mine direct în şantier, să nu se mobilizeze numai când ştiu că vine ministrul. Lucrurile cred că sunt destul de bune ca să finalizăm cele două loturi. (…) Am discutat şi cu antreprenorul, se mobilizează şi eu zic că vor face o surpriză plăcută şi pe lotul 2’, a mai spus ministrul Transporturilor.
În urmă cu câteva săptămâni, pe 29 martie, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, declarat că anul acesta vor fi daţi în folosinţă 90 de kilometri de autostradă.
‘Consider că suntem mai pregătiţi decât oricând pentru atragerea de fonduri şi implementarea de proiecte. Ne-am propus ca, anul acesta, să dăm în folosinţă 90 de kilometri de autostradă şi acest obiectiv este fezabil şi va fi îndeplinit. Am început într-o notă bună cu cei 15 km de pe Lugoj-Deva, lotul 2’, a spus la acel moment Ioniţă, în cadrul conferinţei ‘Transporturi şi Infrastructură 2017’, organizată la Bucureşti.
Celelalte loturi de autostradă pe care autorităţile îşi propun să le dea circulaţiei anul acesta sunt cei 3,3 km la intrarea în Bucureşti, autostrada Lugoj – Deva loturile 3 şi 4, şi autostrada Sebeş – Turda loturile 3 şi 4.
De asemenea, pe 4 februarie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că tronsoanele 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda vor fi finalizate în acest an.
‘Doresc să subliniez că pentru toate proiectele pe care le avem în programul de guvernare vor fi reanalizate toate termenele şi am cerut CNAIR, CFR şi Metrorex să îmi prezinte săptămânal grafice cu progresele fizice şi financiare cu privire la implementarea acestor proiecte de transport. Pentru proiectele de infrastructură de transport pe care le-am asumat că vor fi finalizate până la sfârşitul anului, respectiv tronsoanele de autostradă Lugoj – Deva şi tronsoanele 3 şi 4 Sebeş – Turda, ca şi pentru drumurile naţionale şi variantele de ocolire, aici sunt 273 de kilometri de drumuri naţionale şi 45 de kilometri de variante de ocolire – vom impune o monitorizare permanentă în teren pentru a preîntâmpina absolut orice fel de întârziere, o monitorizare la care voi participa atât eu personal, cât şi toţi colegii din subordine’, spunea ministrul.