RBL: antreprenorii mici şi salariaţii vor plăti costul măsurilor fiscale ilogice ale Guvernului

Revoluţia fiscală a Guvernului loveşte, în primul rând, în antreprenoriatul românesc, iar micul antreprenor şi consumatorul român vor achita creşterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuţie de energie, gaze şi telecomunicaţii, care vor trece noile costuri în tarifele percepute, atrage atenţia organizaţia Romanian Business Leaders (RBL), într-un comunicat.
Economica.net - joi, 20 dec. 2018, 17:27
RBL: antreprenorii mici şi salariaţii vor plăti costul măsurilor fiscale ilogice ale Guvernului

„Guvernul declanşează a două perioadă neagră pentru antreprenorii români, după criza din 2008 – 2012, prin măsurile fiscale adoptate pe final de an, fără consultare şi într-un mod care reconfirmă lipsa de respect şi dispreţul total faţă de mediul privat şi faţă de români. Revoluţia fiscală a Guvernului loveşte, în primul rând, în antreprenoriatul românesc şi în puterea companiilor româneşti să producă valoare pentru economie şi să plătească taxe, doar ca să mascheze incapacitatea guvernării să colecteze venituri la buget”, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, micii antreprenori sunt cei care vor deconta în 2019 costurile mai mari cu energia, transportul mărfurilor, telecomunicaţiile şi cu dobânzile la credite.

„Spre exemplu, odată perceput, costul cu impozitarea activelor bancare va trece rapid în costul celor care sunt deja împrumutaţi sau care vor dori să se împrumute. Astfel, antreprenorii mici şi persoanele fizice vor achita de fapt nota de plată pentru ca Guvernul să colecteze rapid şi fără dureri de cap venituri bugetare suplimentare de 3,5 – 4 miliarde de lei prin suprataxarea a mai puţin de 40 de mari contribuabili, în loc să îşi facă treaba cu adevărat şi să strângă aceşti bani de la câteva mii de evazionişti fiscali. La finalul zilei, cei care plătesc sunt fix românul şi micul antreprenor, în numele cărora Guvernul pretinde că introduce toate aceste taxe. Micul antreprenor şi consumatorul român vor achita şi creşterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuţie de energie, gaze şi telecomunicaţii, care vor trece noile costuri, fără doar şi poate, în tarifele percepute”, afirmă membrii RBL.

Aceştia menţionează că rezultatul măsurilor în viitor este greu de prognozat, dar „este clar că, pe termen scurt, piaţa bursieră absoarbe puternic primele şocuri”.

„Pe termen mediu, este posibil ca unele companii din zona bancară şi din energie să decidă să plece din România, aşa cum s-a întâmplat recent în Ungaria. Cert este că, pe termen mediu, statul român îşi produce singur rău pentru că va pierde venituri la buget din cauza creşterii insolvenţelor. Romanian Business Leaders cere Guvernului să oprească de urgenţă ordonanţa care va da peste cap economia în 2019 şi să respecte legea privind transparenţa decizională şi consultările publice”, se mai spune în documentul citat.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit, care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru antreprenorii şi şefii de companii din mediul de business privat. Proiectele RBL sunt iniţiate şi dezvoltate pe bază de voluntariat de cei 200 de membri RBL, antreprenori şi executivi de top din România. Proiectele RBL pentru antreprenoriat urmăresc să dezvolte capitalul românesc, iar proiectele RBL pentru educaţie cresc calitatea profesorilor din România.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment ANAT pentru clienții români: Fiți atenți de unde vă cumpărați vacanțele!
Avertisment ANAT pentru clienții români: Fiți atenți de unde vă cumpărați vacanțele!
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) atrage atenţia călătorilor asupra riscurilor asociate cu achiziţionarea de pachete turistice de la entităţi neautorizate, potrivit Agerpres....
Măsurile prevăzute în ”ordonanţa trenuleţ” vor avea un impact de peste 133 miliarde lei, în 2025
Măsurile prevăzute în ”ordonanţa trenuleţ” vor avea un impact de peste 133 miliarde lei, în 2025
Impactul financiar al măsurilor prevăzute în "ordonanţa trenuleţ" va fi de 133,37 miliarde lei, în 2025, conform Notei ...
Alocațiile pentru copii nu mai cresc de la 1 ianuarie
Alocațiile pentru copii nu mai cresc de la 1 ianuarie
Majorarea alocației de stat pentru copii, care ar fi trebuit să aibă loc de la începutul anului viitor, nu va mai fi ...
Un nou accident aviatic: un avion a luat foc la aterizare, în Canada
Un nou accident aviatic: un avion a luat foc la aterizare, în Canada
Aeroportul  din Halifax, Canada, a fost închis temporar sâmbătă seară, după ce un avion a avut o problemă la aterizare, ...