RCS&RDS a primit permisiunea CNA pentru a lansa o nouă televiziune de documentare- Digi Animal World

RCS&RDS a primit, marţi, o licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa o nouă televiziune - Digi Animal World -, care va începe să emită între 15 noiembrie - 1 decembrie, exclusiv în reţelele de cablu şi satelit ale companiei de telecomunicaţii.
Economica.net - mar, 30 oct. 2012, 11:17
RCS&RDS a primit permisiunea CNA pentru a lansa o nouă televiziune de documentare- Digi Animal World

La mai puţin de o lună după ce a lansat două televiziuni de documentare – DigiWorld şi DigiLife -, RCS&RDS a cerut CNA o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea unui nou post de documentare – Digi Animal World.

Solicitarea a fost analizată şi aprobată în unanimitate de membrii CNA, în şedinţa de marţi a Consiliului. La şedinţă au fost prezenţi şi Bogdan Chiriţoiu, managerul de proiect al noii televiziuni Digi Animal World, şi Lucian Mihai, reprezentant al RCS&RDS.

Potrivit dosarului depus la CNA, Digi Animal World este o continuare firească a iniţiativei RCS&RDS de a construi un pachet propriu de canale documentare tematice. „Dacă DigiWorld este un canal care invită la descoperirea lumii, dintr-o perspectivă umană, iar DigiLife invită la autodescoperire, introspecţie şi dezvoltare personală, Digi Animal World îşi asumă rolul de gazdă mediatică pentru toate vieţuitoarele Terrei şi de intermediar între umanitate şi ‘necuvântătoare'”, se spune în proiectul depus la CNA.

Temele de bază ale Digi Animal World vor fi mamiferele mari şi mici, insectele şi reptilele, viaţa din adâncuri şi lumea animalelor de companie.

Bogdan Chiriţoiu a spus că începe pledoaria pentru obţinerea licenţei cu o glumă. „Din ciclul una pe lună de Digi, am venit să mai deschidem un post de televiziune, cu suportul dumneavoastră, un post de televiziune dedicat animalelor de data aceasta”, a spus în grabă Bogdan Chiriţoiu, stârnind zâmbetele membrilor CNA, care au reacţionat imediat, corectându-l. „Chiar dedicat animalelor? Poate despre animale”, a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, râzând.

„Am pornit de la ideea de a împărţi săptămâna pe zile tematice, câteva zile dedicate animalelor periculoase, câteva zile dedicate relaţiei om-animal, în zona domestică. Cred că acest lucru va fi posibil doar la nivelul prime time-ului, în restul programului vom avea un program divers, cu o promovare intensă, chiar în cross-promotion şi cu celelalte două televiziuni DigiWorld şi DigiLife”, a explicat ulterior Bogdan Chiriţoiu.

Digi Animal World va difuza programe cumpărate de la companii specializate în producţia de documentare, între care BBC, ORF, ZDF etc. Postul va emite 24 de ore pe zi, urmând să fie difuzat exclusiv în reţelele RCS&RDS, la nivel naţional şi în Europa, în ţările în care compania de telecomunicaţii deţine reţele.

Investiţia în noua televiziune Digi Animal World este de 262.500 de euro (pentru anul 2012) şi de câte 250.000 de euro pe an (în perioada 2013 – 2016), potrivit dosarului depus de RCS&RDS la CNA.

Întrebat dacă are informaţii privind audienţa televiziunilor de documentare DigiWorld şi DigiLife, lansate pe 1 octombrie, Bogdan Chiriţoiu a spus că posturile au deja un public stabil. „Audienţa internă, măsurată prin metode proprii, ne arată că avem o vizibilitate cel puţin la fel de bună ca şi Discovery şi National Geographic, bineînţeles pe total consum pe zi suntem peste cei doi competitori direcţi din ce vedem noi în cercetările interne. Ecourile în piaţă sunt pozitive în proporţie majoritară. Mai mult, site-urile de socializare, Facebook, au crescut exploziv în această lună. Am ajuns la aproape 12.000 de fani, cumulat, doar pe paginile de Facebook, avem un trafic intens şi pe pagina proprie dedicată canalelor. Drept pentru care suntem îndreptăţiţi să credem că avem un public deja stabil, după aproape o lună de emisie, pe acest segment”, a susţinut Bogdan Chiriţoiu, fără a prezenta însă cifre exacte în susţinerea afirmaţiilor sale.

Pe de altă parte, întrebat dacă RCS&RDS intenţionează să difuzeze pe canalele sale de documentare şi producţii proprii, Bogdan Chiriţoiu a spus: „Ne-am propus în mod sistematic să intrăm în producţie. Un prim produs românesc (care va fi difuzat pe televiziunile de documentare al RCS, n.r.) ne dorim să intre în luna decembrie. Avem foarte multe subiecte româneşti pornind de la un capăt al Dunării până la vărsare (…), viaţa din Delta Dunării. Un alt subiect în zona asta ar putea fi reactorul de la Măgurele şi cel mai mare laser din lume (…) Intenţia este clară – de a intra în partea de producţie şi de personalizare a produsului”, a spus Chiriţoiu.

RCS&RDS a primit o licenţă pentru noua televiziune Digi Animal World la doar câteva săptămâni după ce a primit aprobarea Consiliului să lanseze alte două televiziuni de documentare – DigiWorld şi DigiLife.

Concret, RCS&RDS a primit, în 27 septembrie, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, după ce, în şedinţa din 25 septembrie, reprezentanţii CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery şi National Geographic.

DigiWorld şi DigiLife s-au lansat pe 1 octombrie, fiind disponibile exclusiv abonaţilor reţelelor RCS&RDS.

Răspunzând unei alte întrebri privind amortizarea investiţiilor RCS&RDS în cele trei televiziuni de documentare, Bogdan Chiriţoiu a spus în şedinţa CNA de marţi că estimările sunt acelea că într-un an şi jumătate – doi ani posturile vor intra pe profit. „Profitul e greu de contorizat, pentru că sunt canale de bază, proprii, iar veniturile nu sunt directe, ci sunt venituri cumulate prin plata abonamentului. Normal, o cotă parte va fi alocată bugetar pe această linie de business. Şi neavând publicitate, într-un fel sau altul, timpul necesar amortizării este un picuţ mai lung. Însă am considerat şi în condiţiile lansării acestui nou canal să menţinem aceeaşi politică de a nu pune publicitate pe niciun canal documentar propriu”, a spus Chiriţoiu.

RCS&RDS mai deţine şi televiziunea de ştiri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport şi canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...