Până la ora difuzării acestei ştiri, RCS&RDS nu a comunicat public faptul că va scoate din grilele sale televiziunea muzicală VH1 şi televiziunea de filme Film Café. RCS&RDS nu a comunicat public nici introducerea în grilă a televiziunilor History HD, Viasat Nature/ History HD şi Comedy Central Extra.
Singurul anunţ public făcut de RCS&RDS a vizat Eurosport HD şi Eurosport 2 HD. În acest caz, RCS&RDS a anunţat marţi, în jurul orei 18.00, pe contul său oficial de Facebook: „începând din această seară, în pachetele de cablu digital vor fi disponibile canalele Eurosport (România) HD şi Eurosport 2 HD, iar în sistemul de satelit veţi putea recepţiona Eurosport (România)”.
Potrivit mai multor comentarii publicate de telespectatori pe reţeaua de Facebook a RCS&RDS, modificările în privinţa VH1, Film Café, Comedy Central Extra, History HD, Viasat Nature/ History HD, Eurosport HD şi Eurosport 2 HD ar fi fost deja operate şi în alte oraşe din ţară în care RCS are reţele de cablu digital, nu doar în Bucureşti.
Pe de altă parte, în cazul VH1 – o televiziune deţinută de compania Viacom International Media Networks (VIMN) -, RCS&RDS a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la expirarea, pe 31 decembrie 2013, a contractului privind distribuţia VH1 în reţeaua RCS&RDS. De asemenea, RCS&RDS a informat CNA că cele două părţi poartă negocieri pentru prelungirea contractului, după cum a declarat marţi seară, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele CNA.
Deşi a scos VH1, RCS&RDS a introdus în grila de cablu marţi seară o altă televiziune din portofoliul Viacom International Media Networks, respectiv Comedy Central Extra. Comedy Central Extra difuzează seriale originale, animaţie şi stand-up comedy.
Pe de altă parte, Film Café – care a fost scoasă la rândul său marţi seară din grila RCS&RDS – este o televiziune aflată în portofoliul companiei Chello Central Europe. Film Café s-a lansat în România pe 1 decembrie 2012, înlocuind televiziunea Romantica.
În schimb, televiziunea de documentare History HD – introdusă marţi seară în grila RCS – este deţinută de compania A+E Networks UK, un joint venture între A+E Networks şi BSkyB.
Totodată, Viasat Nature/ History HD – o altă televiziune de documentare introdusă marţi seară în grila RCS&RDS – este deţinută de compania Viasat Broadcasting, care face parte din grupul internaţional Modern Times Group (MTG).
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.