5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.08.2015
România va fi în topul celor mai „bătrâne“ ţări din lume în 2030 – ZF.
Străinii îşi scot banii din băncile româneşti – DIGI24. Creditarea s-a stârnit de ceva vreme, dar pare a fi alimentată de bani româneşti. Străinii îşi scot banii din băncile din România. Depozitele acestora au ajuns acum la minimul ultimilor şase ani. Este refluxul generat de băncile-mamă ale sucursalelor româneşti.
Povestea celor 10.000 de dozatoare TEC: „A fost ceva unic în lume“ – Adevărul. Marius Iliev, omul care a dezvoltat afacerea dozatoarelor TEC, este şi acum consternat de succesul pe care l-a avut. „Obiceiul de a umple sticla la dozator a apărut în România. Modelul a fost încercat şi în alte ţări, dar n-a mers“.
Huawei l-a recrutat pe directorul de operaţiuni al RCS&RDS – ZF. Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de telecomunicaţii, cu operaţiuni în expansiune puternică pe plan local, l-a recrutat pe Octavian Creţu, directorul de operaţiuni al RCS&RDS – cel mai mare jucător de pe piaţa de servicii de televiziune prin cablu şi internet fix, au declarat pentru ZF surse din industrie.
Schimbare de paradigmă în imobiliare: Investitorii s-ar putea orienta spre oraşele mici – Capital.
Vaca nebună – tăiată şi mâncată – DIGI24. România s-a confruntat anul trecut cu primele două cazuri de boala vacii nebune. Căutarea celor două bovine în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA), pentru stingerea focarelor, a scos la iveală erori grave ale unei baze de date care a înghiţit peste 150 de milioane de euro. Procurorii au descoperit că în România animalele se vând şi se sacrifică fără documente. Iar crotaliile bovinelor, care ar trebui să fie unice, se mută de la un animal la altul. Aşa se face că prima bovină diagnosticată cu boala vacii nebune fusese tăiată şi mâncată cu trei luni înaintea îmbolnăvirii. În loc să scoată la iveală toate neregulile şi să le remedieze, conducerea ANSVSA a ţinut totul secret şi a preferat să falsifice documente. Totul a pus în pericol siguranţa naţională.
„Acţiunile de dividend“ au adus câştiguri şi de 68% într-un an – ZF.
Modificari la documentul fundamental pentru finantarea proiectelor IT&C cu fonduri UE – STARTUPCAFE.RO. Firmele care vor bani europeni pentru proiecte de tehnologie a informatiei si comunicatii (IT&C) nu vor mai fi obligate sa ceara sume minime de 1 milion de lei, acest prag fiind eliminat din viitoarea forma finala a Ghidului solicitantului pentru Axa a doua a Programului Operational Competitivitate 2014-2020.