Ca invesiţii totale programate pentru acest an, suma ar putea fi similară cu cea din 2015, de 150 de milioane de euro, potrivit vicepreşedintelui RCS & RDS.
Citeşte şi RCS & RDS: Digi Mobil, 2 milioane de abonaţi, 25% din piaţa de abonamente
RCS & RDS pregăteşte vânzarea unui pachet de până la 25% din acţiuni pe bursa de la Bucureşti
Investiţiile vor fi finanţate atât din surse proprii, cât şi prin împrumuturi de la bănci. Solicitat să comenteze pe marginea informaţiilor apărute în presă privind listarea la bursă a unui pachet de 25% din acţiunile companiei, Popiviciu a afirmat că RCS & RDS „nu exclude” o listare, dar nici redeschiderea emisiunii de obligaţiuni, nici împrumuturi bancare. Popoviciu a menţionat, în timpul unei conferinţe de presă susţinută joi la Bucureşti, că veniturile RCS & RDS sunt pe o tendinţă pozitivă, iar creşterea rezultatelor comerciale se menţine.
Compania a mai lansat în 2007 o ofertă publică iniţială, pe bursa de la Londra, însă a renunţat la plan în ultima clipă, optând în schimb pentru un împrumut bancar de peste 450 de milioane de dolari. În 2013, compania a reuşit o emisiune de obligaţiuni 450 de milioane de dolari pe pieţele internaţionale, cu maturitatea în 2020. Popoviciu nu exclude redeschiderea emisiunii de bonduri, având în vedere că costurile de finanţare au scăzut semnificativ de atunci, dar nici noi împrumuturi bancare.
Obligaţiunile RCS & RDS se tranzacţionează la un randament de referinţă de 5,8% pe piaţa secundară, apropiat de cel mai redus nivel din perioada trecută de la emisiune, după ce au atins în februarie un randament maxim de peste 7%.
Compania va elimina roaming-ul naţional prin Vodafone în opt judeţe începând din această lună, respectiv Arad, Bihor, Braila, Constanta, Dolj, Galati, Satu Mare, Timis, la care se adaugă Ilfov, unde roaming-ul naţional a fost eliminat din martie.
„Acoperirea reţelei noastre se duce în două direcţii. Odată este acoperirea de zone noi, în mare parte am
finalizat acoperirea în opt judeţe în momentul de faţă. Mai sunt cinci judeţe în pregătire, care în luna mai
vor fi şi ele disponibile. Şi în acelaşi timp nu uităm nici clienţii din oraşele mari, unde avem trafic foarte mare, unde avem 3 resurse de spectru, şi toate trei sunt utilizate şi pentru date mobile. Suntem în proces de upgrade în toatele oraşele cu trafic mare astfel încât să beneficieze de viteză mai mare. Va fi o creştere a vitezei medii de acces pentru toţi clienţii noştri. Investim permanent atât în acoperirea în teritoriu, cât şi în densificarea reţelei în zonele de trafic. Estimăm că reţeaua noastră are cel mai intens trafic de internet mobil dintre toate reţelele din România”, a declarat Valentin Popoviciu.
În luna mai, roaming-ul naţional va fi eliminat şi în judeţele Argeş, Braşov, Cluj, Iaşi şi Mureş.
„În general în reţeaua mobilă am alocat o sumă de ordinul zecilor de milioane de euro în acest an. Suntem cu reţeaua în expansiune şi e posibil să mai suplimentăm în cursul anului”, a mai spus Popoviciu.