RCS & RDS prelungeşte cu un an acordul de roaming naţional cu Vodafone. Internetul va fi taxat când ajungi în roaming

RCS & RDS prelungeşte cu un an acordul de roaming naţional cu Vodafone, prin care cienţii Digi Mobil au acces la reţeaua operatorului britanic atunci când se află în zone unde compania românească nu are acoperire. Roamingul de voce în Vodafone va fi în continuare gratuit, dar internetul mobil în roaming naţional va fi contra cost de la 1 aprilie 2016, a anunţat, marţi, RCS & RDS.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 10:14
RCS & RDS prelungeşte cu un an acordul de roaming naţional cu Vodafone. Internetul va fi taxat când ajungi în roaming

Atunci când telefonul trece pe reţeaua Vodafone în roaming naţional, utilizatorul Digi Mobil poate vedea un „R” în partea de sus a ecranului, lângă indicatorul privind conectarea la reţea şi puterea semnalului (barele de semnal), au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei. Acesta este singurul element de notificare pentru client atunci când trece în roaming naţional, regim în care traficul de date va fi contra cost. Schimbarea va fi operată la 1 aprilie.

RCS & RDS va comunica la 1 aprilie mai multe informaţii, inclusiv despre tarifarea traficului de date în roaming naţional.

Reprezentanţii RCS & RDS spun că clienţii pot folosi opţiunea telefonului de a limita traficul de date după ce au trecut de o anumită cotă, spre exemplu 1 GB.

RCS & RDS a încheiat, în 2014, un acord de roaming naţional cu Vodafone România prin care a avut acces timp de doi ani la reţeaua operatorului britanic. Acordul a fost prelungit cu un an, până la 31 martie 2017, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de RCS & RDS. Astfel, în zonele unde reţeaua Digi Mobil nu are acoperire, telefoanele clienţilor companiei se conectează automat la reţeaua Vodafone, în roaming naţional.

RCS & RDS, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a lansat la 1 octombrie 2015 serviciile 4G, introduse până la finele anului în 27 de oraşe.

Acoperirea de tip exterior a reţelei 3G Digi Mobil a crescut în perioada 2015-2016 cu 10% ajungând la peste 94% din populaţie la nivelul țării. Reţeaua Digi Mobil, atât 3G cât şi 4G, este într-un proces continuu de extindere, atât în mediul urban cât și rural, astfel încât aria de acoperire și experienţa de utilizare a serviciului Digi Mobil pentru voce și date mobile să fie îmbunătățite constant. Pe măsură ce reţeaua este extinsă, clienţii din noile zone acoperite nu vor mai accesa reţeaua Vodafone.

Compania va continua să investească accelerat în dezvoltarea reţelelor 3G şi 4G în cât mai multe localităţi, atât pentru acoperirea de exterior cât şi de interior, se mai arată în comunicatul RCS & RDS.

Grupul telecom a mai anunţat, marţi, că clienţii Digi Mobil vor avea, în perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2016, până la 30 GB de trafic lunar de internet mobil în reţeaua 4G, fără costuri suplimentare. Traficul de date mobile în reţeaua 4G este nelimitat pentru orice categorie de abonament, primii 30 GB fiind disponibili la viteze superioare.

Traficul de date mobile în reţeaua 4G Digi Mobil este disponibil la toate tipurile de abonamente din gama Avantaj 2, 3, 5 şi Optim 2, 3, 5 şi Nelimitat. În funcţie de tipul abonamentului contractat, utilizatorii Digi Mobil beneficiază de trafic de date mobile între 3 GB şi 5 GB în reţeaua 3G.

Oferta se adresează clienților noi și existenți, persoane fizice, care utilizează un echipament compatibil în rețeaua 4G Digi Mobil (frecvența 2600 MHz TDD, banda 38). Preţurile pachetelor de servicii Digi Mobil încep de la 2 euro (TVA inclus), iar clienții pot achiziţiona smartphone-uri compatibile cu tehnologia 4G, cu plata integrală sau în rate, fără dobândă. Serviciul 4G se activează gratuit direct de pe telefonul mobil, tastând *111# și urmând pașii indicați în mesajul de pe telefonul mobil.

Te-ar mai putea interesa și
Cum poți cere despăgubiri în cazul achiziționării unor produse defecte. Comisia Europeană a clarificat situația platformelor digitale și a producătorilor de gadgeturi
Cum poți cere despăgubiri în cazul achiziționării unor produse defecte. Comisia Europeană a clarificat situația platformelor ...
Din decembrie 2026 va fi în vigoare o nouă legislație care va susține demersurile consumatorilor care au achiziționat produse defecte și au suferit prejudicii din cauza aceasta. Sunt vizate de......
Prețul gazelor crește și a a ajuns la nivelul maxim al ultimului an pe piața românească. Posibile probleme cu plafonarea
Prețul gazelor crește și a a ajuns la nivelul maxim al ultimului an pe piața românească. Posibile probleme cu plafonarea
Prețul gazelor pe piața spot a BRM a ajuns la cel mai mare nivel al ultimului an. Prețuile sunt în creștere în toată ...
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare nu s-au apropiat de un acord joi, în cadrul conferinţei privind schimbările ...
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la ...