RCS&RDS va vinde energie electrică Apaserv Satu Mare. A venit cu un preţ mai mic cu 20% decât celelalte 10 oferte

Economica.net
24 04. 2016
rcs_rds_53151500_50686200

Operatorul reţelei de apă şi canalizare din Satu Mare estima iniţial contractul la 5,41 milioane de lei, fără TVA, iar RCS&RDS a depus o ofertă de 4,27 milioane de lei, fara TVA. Criteriul de atribuire al contractului a fost preţul cel mai scăzut.

Apaserv Satu Mare a primit în total 11 oferte pentru acest contract, pe care l-a atribuit pe 5 aprilie RCS&RDS, potrivit datelor publicate recent în Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

După zeci de contracte câştigate cu mai multe instituţii de stat, printre care primării, sedii de Consilii Locale sau Poliţia locală, RCS&RDS, compania controlată de milionarul Zoltan Teszari, a marcat o premieră la inceputul anului: a livrat energie electrică necesară asigurării serviciilor de sistem al Transelectrica, monopolul de stat al transportului de energie electrică din România. Până atunci, doar traderii şi producătorii cu o istorie îndelungată în piaţă vindeau energie către Transelectrica.

RCS&RDS este cel mai important jucător de pe piaţa de cablu şi internet şi România şi unul dintre cei mai importanţi de pe piaţa de telefonie fixă. Derulează afaceri anuale de peste 1 miliard de euro şi are 3,5 milioane de clienţi. De un an de zile, compania a intrat puternic pe piaţa de energie electrică pentru firme şi are în plan să furnizeze şi să distribuie energie şi pe piaţa consumatorilor casnici.

RCS&RDS a invitat bucureştenii să treacă la Digi Energy, serviciul nou prin care compania oferă energie electrică pentru populaţie. După cum puteţi citi aici, RCS&RDS are oferte standard, oferte pentru cei care sunt deja abonaţi la un serviciu al companiei de internet, cablu, sau telefonie, care primesc o reducere de preţ la energie şi oferte pentru pensionari, care beneficiază de reduceri suplimentare. Potrivit calculelor ECONOMICA.NET factura de energie pe care o va plăti un bucureştean care este deja abonat la un serviciu al RCS&RDS ar ajunge să fie cu 19% mai mică decât cea pe care o plăteşte acum la Enel.

Totuşi, experţii în energie avertizează clienţii să  fie atenţi la tipul de contract pe care îl semnează, mai ales că nu sunt familiarizaţi cu procedurile de schimbare a furnizorului de energie electrică. Sorin Elisei, partener la Energy Friends&Advisors, a făcut, la solicitarea ECONOMICA.NET, o listă de recomandări pentru cei care vor să schimbe furnizorul de energie electrică.