Surse din piaţa media au declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, că societatea RCS&RDS vrea să lanseze două posturi de radio, unul generalist, cu denumirea Digi FM, şi unul tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM.
În acest sens, societatea RCS&RDS s-a înscris la concursul care va fi organizat de CNA şi a solicitat, în total, peste 20 de frecvenţe de radio pentru a forma reţelele Digi FM şi Digi Sport FM. Una dintre frecvenţele pentru care va concura RCS&RDS este în Bucureşti (frecvenţa 106,2 FM, pe care a emis Click FM, căruia CNA i-a retras licenţa în 18 iulie 2013), restul fiind în mai multe localităţi din ţară.
Până la momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii RCS&RDS nu au răspuns la întrebările adresate de MEDIAFAX pe acest subiect.
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pe 15 octombrie, să organizeze, începând din 18 noiembrie, un concurs pentru atribuirea a 71 de frecvenţe radio. Între acestea se află şi cele 23 de licenţe terestre care au fost retrase Radio Guerrilla.
Printre societăţile care s-au înscris la concursul organizat de CNA se numără şi societatea Antena 3 SA, care deţine licenţa televiziunii Antena 3, şi care vrea să lanseze postul generalist Radio 3 FM în Bucureşti.
O altă societate înscrisă la concursul CNA este Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa televiziunii România TV şi care vrea să lanseze un post de radio generalist în Bucureşti.
La concursul CNA s-au înscris şi societatea Grupul Media Camina SRL (care deţine Radio Zu şi Romantic FM), P7S1 Radio Holding SRL (care deţine Kiss FM, Magic FM şi One FM), Global Media Expert SRL (care deţine Sport Total FM), dar şi trustul de presă al Patriarhiei Române (care deţine Radio Trinitas).
Frecvenţele vor fi scoase la concurs în două calupuri: generaliste şi tematice.
Frecvenţele care vor fi scoase la concurs sunt în localităţi precum Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Covasna, Deva, Iaşi, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Slatina, Suceava, Târgu Mureş etc.
Concursul se va desfăşura începând din 18 noiembrie şi se va întinde pe câte zile va fi necesar până la atribuirea celor 71 de frecvenţe.