În şedinţa Consiliului Local s-a precizat că o astfel de staţie, care va avea câte două pompe de alimentare, costă 55 de mii de euro, fiind vorba de un model ultraperformant. Reprezentanţii municipalităţii avansat ideea ca de astfel de maşini nepoluante să beneficieze, în limita posibilităţii, spitalul municipal şi poliţia locală, aflate în subordinea primăriei, pentru că s-ar reduce şi poluarea fonică.
Proiectul putea fi supus votului anul trecut, dar au fost probleme legate de proprietatea terenurilor.
„Dezmembrările de teren de care noi am avut nevoie au fost realizate de Aquatim (societate a primăriei, n.r.) şi nu am intrat în posesia acestor documente decât azi. La ora 13,00 am venit de la OCPI unde am primit toate documentele exact cum prevedea cererea de finanţare”, a clarificat şeful Direcţiei de mediu a Primăriei Timişoara, Adrian Bere.
Valoarea totală a proiectului este de peste 4,2 milioane de lei, cota de participare a municipalităţii fiind de 10%.
Cererea de finanţare s-a făcut în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”.