RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor

Economica.net
28 10. 2011

„Unii bucureşteni pleacă la serviciu şi îşi scriu acum CNP-ul pe uşi, de unde acum câteva zile nu vroiau să-l declare”, a spus Ştefan Trică, potrivit Mediafax.

Şeful INS, Vergiliu Voineagu, a precizat, miercuri, că declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie, susţinând că discuţiile privind lipsa sancţiunilor dacă această informaţie nu este furnizată au fost generate de purtătorul de cuvânt al INS, „pregătit insuficient”, care a fost destituit.

Procedura de autorecenzare a fost publicată, vineri, pe site-ul Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011.

Directorul Direcţiei de Statistică şi Recensământul Populaţiei a menţionat că Bucureştiul are cel mai mic procent de locuinţe recenzate, respectiv de 51,34%.

Potrivit acestei proceduri, pentru realizarea autorecenzării, trebuie parcurşi mai mulţi paşi, respectiv, accesarea site-ului Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011 la adresa: www.recensamantromania.ro, secţiunea „Instrumentar” din meniul principal, accesarea şi citirea cu atenţie a „Procedurii pentru autorecenzare” pentru ca fiecare persoană să cunoască ce tipuri de formulare trebuie să completeze şi cum, descărcarea formularelor necesar a fi completate şi imprimarea acestora, completarea răspunsurilor pe formulare cu pix cu pastă albastră sau neagră.

Formularele completate integral pot fi transmise prin mail, fax sau poştă

În primul caz, formularele completate şi semnate olograf se pun în plic şi se expediază la sediul primăriei sectorului municipiului Bucureşti în raza căreia se află locuinţa ce reprezintă reşedinţa persoanei, în al doilea pot fi scanate şi transmise prin e-mail la primărie la adresa specificată, iar în al treilea pot fi transmise la primărie prin fax.

Persoana care optează pentru una din aceste metode este obligată să transmită prin e-mail primăriei sectorului corespunzător al municipiului Bucureşti intenţia de folosire a uneia dintre metode pentru a putea fi luată în evidenţă în mod corespunzător şi să nu mai fie vizitată de recenzor, potrivit procedurii. În mailul transmis primăriei, persoana trebuie să menţioneze numele, prenumele, adresa poştală, adresă e-mail, numărul de telefon.

Formularele primite (prin oricare din cele trei metode) la primărie vor fi repartizate pe circumscripţii de recensământ pentru a ajunge în posesia recenzorului care răspunde de sectorul de recensământ în care este arondată clădirea/locuinţa pentru verificare, codificare şi semnare şi, apoi, cuprinderea în centralizatoare.