Astfel, din totalul încasărilor, cele mai multe au fost realizate de aria de practică „Litigii şi Executări Silite – Birouri Teritoriale” cu 30,06%, urmat de M&A, Privatizare, Concurenţă (16,19%), Infrastructură (10,48%), Utilităţi şi Mediu (9,78%), Bancar şi Piaţă de Capital (9,21%), Energie, Petrol, Gaze (9,20%), Fiscal (6,84%), Comunicaţii, IT, Gambling (5,43%), Imobiliare (1,47%) şi Proprietate intelectuală (1,34%).
„În 2010 – annus horribils pentru toată economia românească – am reuşit să restructurăm portofoliul de clienţi şi, în acelaşi timp, să încheiem procesul de reevaluare şi restructurare a activităţii noastre ca să devenim mai eficienţi. Astfel, reţeaua de birouri teritoriale a fost inclusă în departamentul de litigii şi executări silite, ceea ce ne-a permis să preluăm de la bănci, companii de leasing şi de telefonie mobilă pachete de litigii de mii de dosare răspândite în toată ţara. În plus, ca strategie adaptată la criză, am micşorat dimensiunile sitei după principiul «no job too small, no fee too little», afirmă, într-un comunicat, avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.
El arată că, anul trecut, casa de avocatură a avut şansa de a fi implicată în proiecte foarte mari, care nu au fost afectate de criză (utilităţi/mediu; infrastructură, litigii, etc.), în timp ce expunerea pe imobiliare a fost întotdeauna mică, la fel şi pe M&A, domenii care nu au avut un an strălucit nici anul trecut.
„Majoritatea caselor de avocatură de business au avut un an bun şi creşterea noastră se înscrie evident în acest trend. Evident că dublarea, practic, a cifrei de afaceri a fost facilitată şi de unii factori conjuncturali pe care am reuşit să-i exploatăm în avantajul nostru”, a adăugat Boştină.
Casa de avocatură are 18 sedii secundare, patru birouri în Austria, Cipru, Elveţia şi Republica Moldova şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi.