Creşterea survine după revenirea la tranzacţionare din urma AGA, dar este obţinută pe fondul unei lichidităţi microscopice: din doar 3 tranzacţii de 11.000 de lei în total.
Toată piaţa pare în vacanţă, indicii bursieri având o creştere moderată pe o lichiditate de sub 1,5 milioane de lei de cirdca 5 ori sub media anului.
Valoarea de piaţă a Teraplast (capitalizarea) a ajuns la 45,6 milioane de lei, de trei ori mai puţin decât în urmă cu 3 ani.
Teraplast ( simbol bursier TRP) a fost puternic afectată de criză şi de prăbuşirea comenzilor din construcţii. Acţionarii furnizorului de soluţii şi sisteme din domeniul instalaţiilor şi construcţiilor au aprobat situaţiile financiare ale Grupului Teraplast, aferente exercitiului financiar 2011.
Grupul a înregistrat pierderi nete de 12,18 milioane de lei, din afaceri de 305 milioane de lei, potrivit raportului trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Din Grupul Teraplast mai fac parte societăţile Plastsistem şi Politub.
Teraplast şi-a propus o cifră de afaceri de 246 millioane de lei, în acest an, în creştere cu peste 17% faţă de anul trecut. Planul se se bazează pe creşterea volumului de vânzări pe principalele linii de business ale companiei: profile PVC pentru tâmplărie, produse termoformate şi tâmplarie termoizolantă.
Oficialii Teraplast mizează pe dezvoltarea bazei de clienţi, atât în ţară, cât şi pe pieţele învecinate, dar şi pe diversificarea portofoliului de sisteme. Vânzările de profile PVC pentru tâmplărie ar urma să crească în acest an cu aproximativ 40%.
Din mai 2011 directorul general al Teraplast este Ştefan Bucătaru, 46 de ani, fost director de investiţii la Global Finance, companie elenă de private equity şi proprietarul companiei de consultanţă Valdster Management& Consulting, specializată în management de restructurare în sectoare precum producţia de materiale de construcţii, energie, logistică, distribuţie şi retail.
Teraplast este una dintre puţinele compani care s-au listat la Bursă exclusiv din voinţa acţionarilor săi privaţi.