REGES-ONLINE, un nou sistem online pentru evidenţa salariaţilor. Tranziţia de la Revisal se va face în şase luni

Guvernul a aprobat joi implementarea unui nou sistem online pentru evidenţa salariaţilor, REGES-ONLINE, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, care a menţionat că tranziţia de la Revisal se va face în şase luni.
AGERPRES - J, 27 mart. 2025, 13:51
REGES-ONLINE, un nou sistem online pentru evidenţa salariaţilor. Tranziţia de la Revisal se va face în şase luni

„Un nou sistem online pentru evidenţa salariaţilor va fi implementat în România: REGES-ONLINE. Va înlocui complet aplicaţia cunoscută de angajaţi şi de angajatori sub numele de Revisal, depăşită în raport cu volumul de informaţii despre relaţiile de muncă, complexitatea acestora şi evoluţia tehnologiei”, a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„În Revisal erau înregistrate, pe 26 martie 2025, peste 6,7 milioane de contracte individuale de muncă, mai mult de 5,7 milioane de salariaţi şi peste 750.000 de angajatori. Prin implementarea noii platforme va fi simplificat accesul angajatorilor şi al salariaţilor în sistem, se va reduce birocraţia şi vor fi actualizate mai rapid datele despre raporturile de muncă”, a precizat Mihai Constantin.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern aprobate joi va fi emis un ordin al ministrului Muncii, familiei, tineretului şi solidarităţii sociale care va reglementa procedura de acces în vederea completării, transmiterii şi interogării datelor în acest nou registru.

„Pentru a facilita adaptarea la noul sistem, angajatorii au la dispoziţie şase luni pentru a face tranziţia de la Revisal la REGES-ONLINE”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, utilizarea noului sistem aduce o serie de benenficii, printre care digitalizarea completă a procesului de gestionare a datelor privind raporturile de muncă.

„Angajatorii nu vor mai fi nevoiţi să instaleze aplicaţii locale pe propriile device-uri, vor putea accesa prin web securizat acest serviciu pus la dispoziţie de către stat. Implicit, se va spori securitatea datelor gestionate în acest registru, se vor reglementa obligaţiile pentru angajator de a transmite datele despre noii salariaţi cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, va creşte transparenţa şi se vor elimina dificultăţile birocratice, va creşte disciplina în transmiterea datelor, cu beneficii conexe numeroase, va creşte gradul de conformitate al angajatorilor şi se va reduce numărul de abuzuri legate de întârzierea acestor raportări”, a detaliat Constantin.

Ce spune ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu

Astăzi facem un pas major în digitalizarea gestionării relaţiilor de muncă în România. Înregistrarea elementelor contractului de muncă va fi complet digitalizată, printr-un sistem informatic nou, ce va permite accesul online la datele actualizate privind relaţia de muncă şi face acest proces mai simplu şi mai eficient. Reges – Online va înlocui vechiul sistem, care era depăşit raportat la volumul de informaţii aferente relaţiei de muncă, complexitatea acestora şi evoluţia tehnologiei”, a declarat, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit sursei citate, noul Registru General de Evidenţă a Salariaţilor în format online – Reges-Online, prin care angajaţii pot verifica corectitudinea elementelor negociate şi introduse în contractul de muncă, a fost aprobat, joi, de Guvern.

Noua platformă va simplifica procedura de acces a angajatorilor şi salariaţilor în sistem, va reduce birocraţia, va eficientiza resursele şi va permite actualizarea mai rapidă a datelor aferente raportului de muncă, scrie Agerpres.

Reges-Online aduce, totodată, beneficii majore pentru angajatori, angajaţi şi autorităţi, precum: gestionarea datelor angajaţilor direct printr-un portal web securizat; acces online în timp real pentru angajatori, salariaţi şi autorităţi; interoperabilitate cu alte baze de date naţionale; obligaţia angajatorilor de a înregistra toate elementele contractelor individuale de muncă în timp real; acces direct pentru salariaţi la datele proprii, inclusiv posibilitatea de verificare în timp real a înregistrării corecte a elementelor contractului individual de muncă; notificarea în aplicaţie sau prin e-mail a salariaţilor la orice înregistrare pe care o transmite angajatorul cu privire la raportul de muncă; eliminarea birocraţiei şi a deplasărilor la inspectoratele teritoriale de muncă pentru informaţii; securitate cibernetică sporită şi protecţie avansată a datelor.

„Angajatorii vor avea la dispoziţie 6 luni pentru a face tranziţia de la Revisal la Reges-Online, procedura de acces în vederea completării, transmiterii şi interogării datelor în/din registru urmând să fie stabilită prin ordin al ministrului Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, iar HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor să fie abrogată după expirarea perioadei de tranziţie”, precizează ministerul de resort.

Noul Registru online este finanţat din fondurile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în cadrul proiectului „Reforma evidenţei şi monitorizării relaţiilor de Muncă – Componenta 7. Transformarea digitală, investiţia 6. Digitalizarea în domeniul muncii şi protecţiei sociale”.

Te-ar mai putea interesa și
Care sunt proiectele din București cu apartamente cu TVA de 9% pe care le poți cumpăra până la 1 august
Care sunt proiectele din București cu apartamente cu TVA de 9% pe care le poți cumpăra până la 1 august
Majorarea TVA la locuințele noi urmează să fie votată, iar unii dezvoltatori îi anunță deja pe cei care nu s-au decis să cumpere o locuință că e ultimul tren să prindă casa mult visată......
Primele imagini și detalii despre proiectul cu locuințe și birouri de lângă mallul AFI Cotroceni din București
Primele imagini și detalii despre proiectul cu locuințe și birouri de lângă mallul AFI Cotroceni din București
Dezvoltatorul AFI face demersurile în vederea obținerii autorizației de construire a primelor apartamente de lângă mallul ...
Record la două culturi de bază. Ce producții de cereale și oleaginoase ar putea obține fermierii anul acesta
Record la două culturi de bază. Ce producții de cereale și oleaginoase ar putea obține fermierii anul acesta
Exceptând rapița, orzul și orzoaica, fermierii români au cultivat anul acesta cu până la 10% mai puține cereale și ...
Finlandezii de la Metso, care au cumpărat o fabrică în România, încep angajările. De ce au ales țara noastră
Finlandezii de la Metso, care au cumpărat o fabrică în România, încep angajările. De ce au ales țara noastră
Grupul finlandez Metso, unul dintre cei mai mari producători globali de echipamente pentru industria de minerit și agregate, ...