Renault a lansat pe piaţa din România modelul Renault ZOE, 100% electric – GALERIE FOTO
‘Odată cu lansarea Renaul ZOE avem în România toată gama lansată de Renault la nivel mondial. Suntem lideri în vehiculele electrice, cu 250.000 de autovehicule vândute de alianţă. Noul model se caracterizează prin zero emisii poluante, silenţiozitate totală, confort prin cutia de viteze automată, sportivitate, printr-un cuplu foarte mare. Autovehiculul este dotat cu patru airbaguri, două frontale şi două laterale. ZOE are o autonomie omologată de 210 kilometri, cu 150 kilometri reali. Strategia la nivel global pentru autovehiculele electrice este ca până în 2020 să se ajungă la o autonomie omologată de 400 de kilometri, 300 reali, iar până în 2025 la o autonomie omologată de 600 de kilometri, cu 500 de kilometri reali’, a declarat Alexandru Vescu, Brand Manager Renault.
Acesta a precizat că şasiul se achiziţionează separat, iar bateria în leasing operaţional, la care sunt asigurate încărcarea şi mentenanţa service.
‘În cadrul programelor de stimulate a parcului de vehicule electrice există ecotichetul în valoare de 20.000 de lei, care poate fi cumulat cu prima de casare. Şasiul maşinii se poate cumpăra separat, iar bateria în leasing operaţional, cu un ciclu de chirie care variază în funcţie de anii de închiriere. Pentru prima etapă a perioadei de închiriere preţul este de 79 de euro pe etapă. Bateria poate fi încărcată ocazional şi la o priză domestică. La o staţie specializată de 22 de kilowaţi încărcarea bateriei durează o oră, a precizat Alexandru Vescu.
Renault ZOE poate atinge o viteză de 135 de kilometri la oră. Este dotat cu un motor electric sincron cu rotor bobinat, cu o putere de 65 de kilowaţi, cu 3.000 până la 11.300 de rotaţii pe minut, cutie de viteze automată, direcţia este asistată electric, frânele sunt cu discuri ventilate de 258 milimetri.
Lungimea caroseriei este de 4.085 milimetri, lăţimea de 1.730 milimetri, înălţimea de 1.562 milimetri, iar ampatamentul de 2.588 milimetri. Portbagajul are un volum de 338 decimetri cubi.
La echipamente opţionale, clientul poate cere dotarea autovehiculului cu cablu de reîncărcare a bateriei la priza domestică, la preţul de 500 de euro (fără TVA), geamuri electrice faţă cu impuls, geamuri electrice spate, plus card de acces şi demaraj ‘mâini libere’, harta Europei pe display, jante de aliaj de 16 inch, sistem audio 3D cu Bluetooth şi USB, senzori de parcare spate plus cameră video pentru marşarier, vopsea opacă Alb Glacier/Blue Azur sau vopsea metalizată.
Modelul ZOE Life se vinde la preţul de 20.900 de euro, cu TVA inclus, iar ZOE Zen are un preţ de 22.000 de euro, TVA inclus.
Preţurile nu includ şi preţul bateriei electrice şi serviciile asociate acesteia, au precizat reprezentanţii Renault România.
ZOE este prezentat în şapte culori – Blanc Glacier, Bleu Azur, Gris Neptune, Blanc Nacre, Bleu Energy, Noir Etoile şi Gris Givre.
Renault a lansat, de asemenea, la 7.000 de euro, şi mini-vehiculul electric Renault Twizy Urban, pe patru roţi, pentru sezonul cald, cu două locuri dispuse longitudinal pe sistemul motocicletei şi cu uşi cu deschidere verticală. Twizy Urban este prezentat în variante de motorizări de 4 şi 13 kilowaţi şi care pot dezvolta viteze de 45 şi respectiv 80 de kilometri la oră. Autonomia bateriei în cilcu urban poate ajunge la 120 kilometri, pentru motorul de 4 kilowaţi şi de 100 de kilometri pentru motorul de 13 kilowaţi.
Pentru cele două mini-vehicule Renault Twizy, chiar dacă pot fi asociate unui motociclu tunat, este necesar carnet de conducere categoria B.