„Am decis în această dimineaţă să semnăm acordul”, a declarat Jean-Yves Sabot, şeful filialei pentru industria auto a sindicatului FO.
Un alt sindicat, CFE-CGC, anunţase deja pe 22 februarie că este de acord cu măsurile propuse de conducere.
Cele două sindicate reprezintă circa 45% din angajaţii Renault. Potrivit legislaţiei franceze, o companie are nevoie de sprijinul sindicatelor care reprezintă minim 30% din angajaţi, pentru ca un acord colectiv să fie valabil.
Acordul permite Renault şi creşterea numărului mediu de ore lucrate.
Economiile anuale rezultate vor atinge 500 de milioane de euro, a declarat în ianuarie Gerard Leclercq, directorul operaţiunilor din Franţa ale Renault.
Alte două sindicate mari, CFDT şi CGT, nu au decis încă dacă să susţină planul conducerii.
Livrările mondiale ale Renault au scăzut cu 6,3% anul trecut, la 2,55 milioane de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, cu un declin de 19% în Europa. Grupul francez ia măsuri pentru extinderea prezenţei pe pieţele emergente, în vederea reducerii dependenţei de sudul Europei.
Renault a anunţat în ianuarie că intenţionează să majoreze producţia în Franţa cu 15%, după ce va încheia un acord cu sindicatele.
Astfel, fabricile franceze ale grupului ar putea mări producţia cu 80.000 de vehicule pe an.
Renault a produs anul trecut în Franţa, sub brand propriu, 530.000 de vehicule.
Acţiunile Renault sunt în creştere la bursa din Paris cu 3,1%, la 51,51 euro pe unitate, evaluând grupul la 15,2 miliarde de euro. De la începutul acestui an, titlurile Renault s-au apreciat cu 27%.