‘În urma unui acord comun, Renault va majora până la 100% participaţia sa la Societe des Automobiles Alpine Caterham prin preluarea participaţiei deţinută de Caterham Group’, a informat constructorul auto francez într-un comunicat de presă. ‘Renault va continua să-şi dezvolte singur propriul vehicul sport Alpine care va fi lansat pe piaţă în 2016’, se mai arată în comunicat.
Grupul francez nu a dezvăluit detaliile financiare ale tranzacţiei. În urma acestei tranzacţii a luat sfârşit un parteneriat semnat în luna noiembrie 2012 de Renault şi Caterham Group pentru a dezvolta şi produce maşini sport printr-un joint venture deţinut în proporţii egale de cei doi parteneri. Societatea mixtă Societe des Automobiles Alpine Caterham urmează acum să-şi schimbe numele în Societe des Automobiles Alpine.
În 2011, Renault a decis să adauge alte două mărci la portofoliul său de branduri, compus în prezent din Dacia şi Renault, prin reintroducerea mărcii de automobile sportive Alpine şi crearea unei noi mărci de automobile de lux Initiale Paris.
Marca Alpine a fost fondată în anii 1950 şi a câştigat recunoaştere în rândul entuziaştilor datorită modelelor A110 şi Berlinette. Compania a intrat la mijlocul anilor ’60 într-un parteneriat cu Renault, automobilele sport Alpine fiind distribuite de atunci în reţeaua de dealeri a grupului francez. Renault a preluat participaţia majoritară la producătorul de maşini sport la începutul anilor 1970. Producţia modelelor Alpine a fost suspendată în anii 1990.
În România, Renault are 17.500 de angajaţi, iar masa salarială este de 300 milioane euro pe an. Principalele entităţi ale Grupului Renault în România sunt Uzinele Dacia de la Mioveni, centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, direcţia comercială Renault Commercial Roumanie şi Matriţe Dacia.