Renault se extinde în China prin preluarea unei participaţii de 49% la producătorul auto Brilliance

Renault SA a acceptat să cumpere aproape jumătate din divizia neprofitabilă de minibuze a Brilliance China Automotive Holdings, producătorul auto francez obţinând astfel o poziţie importantă pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 07:58
Renault se extinde în China prin preluarea unei participaţii de 49% la producătorul auto Brilliance

Companiile au acceptat să investească împreună 1,5 miliarde de yuani (221 de milioane de dolari) în Shenyang Brilliance Jinbei Automobile proporţional cu participaţiile lor, a anunţat miercuri Brilliance. Ca parte a acordului, Renault va plăti un yuan pentru a prelua o participaţie de 49% la subsidiară.

Şeful producătorului auto francez, Carlos Ghosn, vrea să profite de soliditatea diviziei de vehicule comerciale a Renault pentru a se extinde în China şi a salva Brilliance.

În ultimii doi ani, Shenyang Brilliance Jinbei a raportat pierderi de 1,1 miliarde de yuani.

‘Acordul dintre Renault şi Brilliance va da posibilitatea companiei franceze să devină un jucător important pe piaţa vehiculelor comerciale uşoare (LCV) din China, care are un potenţial de creştere ridicat, vânzările anuale depăşind trei milioane de unităţi’, a declarat Ghosn.

Renault este lider pe piaţa europeană a vehiculelor comerciale uşoare, cu o cotă de piaţă de aproximativ 16% în 2016. În primele cinci luni din acest an, vânzările de vehiculelor comerciale uşoare (numite şi minivan-uri) pe piaţa chineză au ajuns la 106.900 unităţi, în timp ce livrările de autoturisme au totalizat 9,4 milioane de unităţi.

Brilliance produce de asemenea maşini împreună cu BMW AG la două fabrici din Shenyang, inclusiv sedanurile 3-Series şi 5-Series, în timp ce Renault produce autoturisme împreună cu Dongfeng Motor Group în Wuhan.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...