Renault şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia pieţei auto după vânzări solide în trimestrul al treilea
În perioada iulie-septembrie 2017, veniturile realizate de grupul Renault au urcat la 12,22 miliarde de euro, de la 10,55 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, graţie creşterilor înregistrate în cele două Americi, Europa şi Asia precum şi vânzărilor solide de modele ZOE şi Dacia. Cifra anunţată de Renault este superioară estimărilor analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe un rezultat de 12,1 miliarde de euro.
Numărul total de vehicule vândute de grupul Renault la nivel mondial a crescut cu 9,4% până la 866.233 vehicule pe o piaţă care s-a extins cu 3,4%. În Europa, înmatriculările au crescut cu 4,9% pe o piaţă care s-a extins cu 1,4%, cu 397.097 vehicule înregistrate în trimestrul al treilea.
Marca Renault a înregistrat o creştere de 2,9%, graţie lansării noului Koleos şi succesului modelului ZOE Z.E. 40. Modelul Clio este al doilea cel mai bine vândut vehicul din Europa în timp ce Captur este cel mai bine vândut crossover.
Marca Dacia a raportat o creştere de 10,3% a vânzărilor, susţinută în principal de performanţele Sandero (creştere de 12%).
Directorul de vânzări de la Renault, Thierry Koskas, a apreciat că în ultimul trimestru ritmul de creştere a vânzărilor va fi similar cu cel înregistrat de la începutul anului.
În aceste condiţii, Renault şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia pieţei auto mondiale în 2017 până la un avans cuprins între 2-3%, comparativ cu estimările anterioare potrivit cărora piaţa auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% şi 2,5%. De asemenea, Renault şi-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creştere a volumului vânzărilor şi a cotelor de piaţă atât în Europa, cât şi pe piaţa internaţională.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.