Renault va dubla producţia modelului său complet electric Zoe
Noua versiune a Zoe va apărea anul viitor, prima schimbare substanţială de la lansarea modelului în 2012.
În perioada 2015-2017, Zoe a fost cel mai bine vândut vehicul electric în Europa, dar anul acesta se confruntă cu concurenţa venită din partea modelului îmbunătăţit Nissan Leaf.
La fabrica de la Flins (unde se fabrică şi modelele Clio şi Micra) au fost produse anul trecut 30.000 de maşini Zoe, de la lansarea modelului fiind fabricate în total 100.000 de unităţi.
Oficialii Renault vor să majoreze producţia la 440 de modele într-o zi lucrătoare, de la aproximativ 220 în prezent.
În august, luna în care în mod tradiţional se efectuează revizia la fabrica de la Flins, se vor face acum pregătiri pentru majorarea producţiei, inclusiv modernizarea procesului fabricării de baterii.
Planul ‘Drive The Future’ lansat de Renault, menit să protejeze poziţia de lider în domeniul vehiculelor electrice a producătorului auto francez şi să facă faţă concurenţei din partea rivalilor, în cazul maşinilor fără şofer, prevede opt modele complet electrice până în 2022.
În vederea majorării producţiei modelului Zoe la Flins, aproape întreaga producţie a modelului Clio va fi mutată la alte fabrici: Bursa (Turcia) şi Novo Mesto (Slovenia).
În iunie, Renault a anunţat că uzina sa de la Douai, nordul Franţei, va fi modernizată pentru a produce automobile electrice pe o nouă arhitectură care va fi dezvoltată în comun cu partenerul japonez Nissan. În prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman şi Scenic.
‘Accelerarea investiţiilor noastre în Franţa pentru autovehiculele electrice va permite îmbunătăţirea competitivităţii şi atractivităţii uzinelor noastre franceze’, a declarat preşedintele director general al grupului Renault, Carlos Ghosn.
De asemenea, Renault va tripla capacităţile de producţie de motoare electrice la uzina de la Cleon, în timp ce uzina de la Maubeuge va beneficia de investiţii pentru a produce următoarea generaţie de furgonete Kangoo, inclusiv versiunea sa electrică Kangoo ZE.
Compania franceză s-a angajat recent să investească în următorii şase ani aproximativ 18 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare şi să adopte măsuri de eficientizare a costurilor, în valoare de 4,2 miliarde de euro.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.