Reorganizare în grupul CRH: Romcim absoarbe CRH RMX & Agregate. Fuziunea, efectivă de la 31 decembrie
Romcim SA şi CRH RMX & Agregate SRL fac parte din grupul CRH.
- Romcim este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România.
- Romcim deţine fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Târgu-Jiu, două terminale de ciment, 18 stații de betoane, nouă cariere, cinci balastiere și un depozit de agregate.
- CRH RMX & Agregate desfășoară activități de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, de extracție a pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei.
- Grupul CRH (LSE: CR, ISE: CRG, NYSE: CRH) are peste 77.000 de angajați în 29 de țări şi este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume.
CRH va fi absorbită de Romcim, conform proiectului de fuziune obţinut de Economica.net.
În prezent, CRH RMX & Agregate SRL se află sub control total al Romcim SA, având în vedere că aceasta din urmă deţine tot capitalul social al societăţii CRH RMX & Agregate SRL. Prin urmare, fuziunea dintre cele două societăţi e un proces natural de reorganizare intragrup, se arată în proiectul de fuziune prin absorbţie a societăţii CRH RMX & Agregate SRL de către Romcim, obţinut de Economica.net.
Proiectul de fuziune a fost întocmit la 30 iunie 2021 de către administratorii Romcim SA, în calitate de societate absorbantă, şi de către administratorii CRH RMX & Agregate SRL, societatea absorbită, în baza Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Romcim din 25 mai 2021 şi a deciziei asociatului unic al CRH RMX & Agregate SRL din 25 mai 2021.
Data efectivă a fuziunii e 31 decembrie 2021, scrie în proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net. Până atunci, fiecare dintre cele două societăţi va continua să existe şi să funcţioneze indepedent.
Activităţile desfăşurate de cele două firme sunt complementare. Fuziunea prin absorbţie a societăţii CRH RMX & Agregate SRL de către Romcim va permite gestionarea mai eficientă a fondurilor necesare desfăşurării activităţii acestora, prin raţionalizarea operaţiunilor de investiţii, management, producţie şi vânzarea produselor în cadrul unei singure societăţi, reiese din proiectul de fuziune, consultat de Economica.net.
Fuziunea nu va avea efecte nefavorabile pentru partenerii de afaceri ai celor două societăţi, se mai arată în proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net.
De asemenea, ca efect al fuziunii, toţi angajaţii CRH RMX & Agregate SRL vor fi transferaţi către Romcim SA.
În urma fuziunii, sistemul de administrare şi componenţa Consiliului de Administraţie al Romcim vor fi neschimbare. De asemenea, după fuziune, Romcim îşi va păstra sediul social, obiectul principal şi secundare de activitate.
Fuziunea nu va determina majorarea capitalului social al Romcim şi nu va modifica structura capitalului sau acţionarilor acesteia pentru că Romcim e unicul asociat al societăţii absorbite – CRH RMX & Agregate, se arată în proiectul de fuziune, consultat de Economica.net.
Începând cu 31 decembrie 2021, Romcim va răspunde de păstrarea şi arhivarea documentelor justificative şi a registrelor de contabilitate ale societăţii CRH RMX & Agregate SRL.
Romcim închide primul al crizei Covid cu creşteri ale cifrei de afaceri şi profitului faţă de nivelurile anului 2019.
Romcim a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 1,3 miliarde de lei, cu aproape 17% mai mari decât cele realizate în anul 2019. Romcim a avut profit net de 177,37 de milioane de lei în anul 2020, cu peste 76% mai mare decât cel realizat în anul 2019, arată calculele făcute de Economica.net pe baza bilanţurilor depuse de firmă la Finanţe.
Romcim a avut marjă de profit net de 13,55% în 2020, cu peste 4 puncte procentuale mai mare decât cea realizată în 2019, arată calculele Economica.net.
Romcim a avut, în medie, 717 salariaţi pe statele de plată în anul 2020, în scădere cu şase oameni faţă de nivelul anului 2019.
CRH RMX & Agregate a avut afaceri nete de 41,35 de milioane de lei în anul 2020, de peste cinci ori mai mari decât cele realizate în anul 2019, arată bilanţurile societăţii, analizate de Economica.net.
Firma care urmează să fie absorbită de Romcim a terminat anul 2020 cu pierderi nete de 5,57 de milioane de lei, de circa şapte ori mai mari decât cele din anul 2019, reiese din bilanţurile firmei, studiate de Economica.net. CRH RMX & Agregate a avut un număr mediu de 54 de angajaţi în anul 2020, cu 14 în plus faţă de nivelul anului 2019.