La licitaţie pot participa persoane juridice fie individual, fie în cadrul unui consorţiu de ofertanţi, stabiliţi într-un stat membru al Uniunii Europene. Pot participa şi organizaţii internaţionale, potrivit unui comunicat al ministerului citat.
Ofertantul câştigător va trebui să depună o garanţie de 5% din valoarea contractului, la semnarea acestuia. Licitaţia este efectuată conform prevederilor legislaţiei în domeniu a Uniunii Europene, iar ofertele pot fi depuse până la data de 22 iulie.
Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 32 de kilometri pe teritoriul României. Construcţia gazoductului are drept scop consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova.
În timpul unei vizite a premierului român Victor Ponta la Chişinău, la 17 iulie 2012, a fost semnată o declaraţie comună privind cooperarea bilaterală în domeniul securităţii energetice, care includea realizarea gazoductului Iaşi-Ungheni şi a liniilor electrice de înaltă tensiune Suceava-Bălţi şi Iaşi-Ungheni. Autorităţile de la Bucureşti şi Chişinău şi-au propus ca interconectarea de gaz Iaşi-Ungheni să devină funcţională până la sfârşitul acestui an