Republica Moldova: Premierul desemnat Ion Sturza va prezenta componenţa guvernului pe 2 ianuarie

Premierul desemnat Ion Sturza a anunţat luni că va prezenta în data de 2 ianuarie 2016 programul de guvernare şi componenţa noului Cabinet de miniştri, informează Moldpres.
Economica.net - lun, 28 dec. 2015, 13:54
Republica Moldova: Premierul desemnat Ion Sturza va prezenta componenţa guvernului pe 2 ianuarie

Candidatul la funcţia de prim-ministru a avut o întâlnire cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, despre care a declarat că a fost una productivă şi că s-a discutat despre procedura de prezentare a programului de guvernare şi a Cabinetului de miniştri.

‘În termenul prevăzut de Constituţie, urmează să fie convocat Biroul permanent pentru a stabili ziua şedinţei speciale a Parlamentului în care voi cere votul de încredere al deputaţilor’, a declarat Sturza.

‘În zilele ce urmează voi avea discuţii cu fracţiunile parlamentare, care aşteaptă să fie anunţaţi candidaţii la funcţia de miniştri. Rămân pe principiul că aceştia trebuie să fie persoane neafiliate politic. Vom forma o echipă care va include foarte multe nume noi, dar nu întâmplătoare. Lista deja va fi gata sâmbătă dimineaţa, iar duminică membrii Guvenului desemnat urmează să semneze declaraţia de integritate’, adăugat Sturza.

După aceea, pe 4 ianuarie, premierul desemnat va cere votul de incredere al deputaţilor. Aceştia se vor întâlni într-o şedinţă specială în care Ion Sturza va cere votul de încredere al Parlamentului pentru noul guvern, informează Moldpres. 

‘Pe 2 ianuarie, candidatul la funcţia de prim-ministru Ion Sturza va expedia Parlamentului programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului de miniştri. Ulterior, pe 4 ianuarie, începând cu ora 14:00, va începe şedinţa specială în care Ion Sturza va cere votul de încredere al deputaţilor’, a declarat luni preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, după şedinţa Biroului permanent.

Ion Sturza a fost desemnat, la 21 decembrie, de către şeful statului, Nicolae Timofti, pentru funcţia de premier. Până acum, candidatul a avut întrevederi cu deputaţii PLDM, PL şi PPEM, în timp ce fracţiunile PDM şi PSRM au refuzat să se întâlnească, declarând că nu vor susţine candidatura acestuia la funcţia de prim-ministru.

Potrivit Constituţiei, candidatul desemnat la funcţia de premier are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. Acest termen expiră pe 4 ianuarie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...